ISIL odgovoran za napad

Ekstremistička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za današnji napad na voz u podzemnoj željeznici u Londonu, u kome je povrijeđeno 29 osoba.

Svijet 15.09.2017 | 22:02
ISIL odgovoran za napad
Saopštenje o preuzimanju odgovornosti, objavila je novinska agencija Islamske države Amak, prenio je Rojters.

Britanske vlasti saopštile su da je broj povrijeđenih u napadu na voz u podzemnoj železnici u Londonu porastao na 29.

Britanska nacionalna zdravstvena služba navela je da je pružena ljekarska pomoć 21 osobi, a da je osam otpušteno, prenio je AP.

Londonska služba za hitne slučajeve saopštila je da se 19 povrijeđenih nalazi u bolnicama i da su oni zadobili, uglavnom, lakše povrede.

Prema navodima policije, većina povrijeđenih je zadobila opekotine, dok ozbiljnijih povreda nije bilo.

Britanska policija pokrenula je potragu za počiniocem napada na voz u Londonu na londonskoj metro stanici “Parsons grin”.

Prema riječima gradonačelnika Londona Sadika Kana potraga je u toku.

Britanska služba bezbjednosti identifikovala je ranije danas osumnjičenog za umiješanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera, javio je Skaj njuz, citirajući snage bezbjednosti.

“Izvori u službi bezbjednosti navode da su identifikovali osumnjičenog uz pomoć sigurnosnih snimaka”, prenio je izvještač Skaj njuza.

Napad se dogodio jutros u vozu na londonskoj metro stanici “Parsons grin”, a policija ga je proglasila terorističkim aktom.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar