Zvanično: Još jedan na ''ić'' u Laciju!

Marušić u Laciju! Kako je došlo do transfera karijere crnogorskog reprezentativca kojeg su želeli Lil, Štutgart, Anderleht i još neki engleski klubovi. . . ?

Fudbal 01.07.2017 | 10:45
Zvanično: Još jedan na ''ić'' u Laciju!
Sve je završeno ekspresno i na iznenađenje italijanske javnosti. Kao grom iz vedra neba je odjeknula vest da je nekadašnji prvotimac Voždovca, Adam Marušić prvo veliko pojačanje Lacija za sledeću sezonu! Danas je sve ozvaničeno, crnogorski reprezentativac je potpisao petogodišnji ugovor sa Nebeskoplavima posle transfera iz belgijskog Ostendea.

Marušić je juče doputovao u Rim i bio jedna od vesti dana na italijanskoj fudbalskoj pijaci. Pogotovo jer se do tada nije ni pominjao kao potencijalno pojačanje Rimljana. Poznato je da italijanski mediji dobro barataju imenima pojačanja tamošnjih klubova i da danima najavljuju njihove dolaska. Marušić je bio iznenađenje jer je sve rađeno u tajnosti sa njegovim menadžerima Matejom Kežmanom i Urošem Jankovićem. Razlog je bio što Lacijali nisu želeli konkurenciji da otkrivaju ime željenog pojačanja, a za Marušićaje vladalo veliko interesovanje. Posle sjajne sezone u Ostendeu u kojoj je bio najbolji desni bek belgijskog šampionata i završio u idealnom timu sezone, Marušićeva cena je skočila.

Za usluge crnogorskog reprezentativca su bili zainteresovani Anderleht, Štutgart i pogotovo Lil u kojem je Marselo Bijelsa dao zeleno svetlo za dovođenje bivšeg fudbalera Voždovca. Zato je Lacio reagovao ekspresno i završio 6.500.000 evra težak transfer Marušića.

Igrač je jutro prošao lekarske preglede i potom parafirao petogodišnji ugovor sa Rimljanima u društvu menadžera Uroša Jankovića i sportskog direktora Iglija Tarea. Još od perioda u Voždovcu, brigu o karijeri Marušića je vodio Mateja Kežman i na kraju je u tandemu sa Jankovićem preko Belgije, Kortrajka i Ostendea završio transfer u Lacio.

Dobro iskustvo koje Rimljani imaju sa drugim Kežmanovim i Jankovićevim klijentomSergejom Milinković Savićem je bila olakšavajuća okolnost. U Večnom gradu se nadaju da će i Marušić krenuti stopama srpskog veziste koji je Genku plaćen 9.000.000 evra pre dve godine, a danas vredi šestostruko više. 

Marušić je prvi crnogorski fudbaler u istoriji Lacija i druga najskuplja prodaja u istoriji Ostendea. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar