Званично: Још један на ''ић'' у Лацију!

Марушић у Лацију! Како је дошло до трансфера каријере црногорског репрезентативца којег су желели Лил, Штутгарт, Андерлехт и још неки енглески клубови. . . ?

Фудбал 01.07.2017 | 10:45
Званично: Још један на ''ић'' у Лацију!
Све је завршено експресно и на изненађење италијанске јавности. Као гром из ведра неба је одјекнула вест да је некадашњи првотимац Вождовца, Адам Марушић прво велико појачање Лација за следећу сезону! Данас је све озваничено, црногорски репрезентативац је потписао петогодишњи уговор са Небескоплавима после трансфера из белгијског Остендеа.

Марушић је јуче допутовао у Рим и био једна од вести дана на италијанској фудбалској пијаци. Поготово јер се до тада није ни помињао као потенцијално појачање Римљана. Познато је да италијански медији добро баратају именима појачања тамошњих клубова и да данима најављују њихове доласка. Марушић је био изненађење јер је све рађено у тајности са његовим менаџерима Матејом Кежманом и Урошем Јанковићем. Разлог је био што Лацијали нису желели конкуренцији да откривају име жељеног појачања, а за Марушићаје владало велико интересовање. После сјајне сезоне у Остендеу у којој је био најбољи десни бек белгијског шампионата и завршио у идеалном тиму сезоне, Марушићева цена је скочила.

За услуге црногорског репрезентативца су били заинтересовани Андерлехт, Штутгарт и поготово Лил у којем је Марсело Бијелса дао зелено светло за довођење бившег фудбалера Вождовца. Зато је Лацио реаговао експресно и завршио 6.500.000 евра тежак трансфер Марушића.

Играч је јутро прошао лекарске прегледе и потом парафирао петогодишњи уговор са Римљанима у друштву менаџера Уроша Јанковића и спортског директора Иглија Тареа. Још од периода у Вождовцу, бригу о каријери Марушића је водио Матеја Кежман и на крају је у тандему са Јанковићем преко Белгије, Кортрајка и Остендеа завршио трансфер у Лацио.

Добро искуство које Римљани имају са другим Кежмановим и Јанковићевим клијентомСергејом Милинковић Савићем је била олакшавајућа околност. У Вечном граду се надају да ће и Марушић кренути стопама српског везисте који је Генку плаћен 9.000.000 евра пре две године, а данас вреди шестоструко више. 

Марушић је први црногорски фудбалер у историји Лација и друга најскупља продаја у историји Остендеа. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар