Šta kad Donaruma potpiše: Ide u Real?!

Manja je šteta…! Điđo se vratio u Italiju za pregovarački sto.

Fudbal 01.07.2017 | 12:00
Šta kad Donaruma potpiše: Ide u Real?!
Mino Rajola je najavio, a Milan se obradovao: Biće opet otvoreni pregovori o novom ugovoru Đanluiđija Doanrume. Čekalo se da mladi golman završi učešće na EP u Poljskoj sa mladom reprezentacijom i da se vrati u Italiju.

Datum novih pregovora nije zakazan, ali se očekuje da razgovori počnu do kraja nedelje. Sa jedne strane će biti Donaruma, njegova porodica i Mino Rajola, a sa druge strane Milan. Rosoneri neće povećavati ponudu od 5.000.000 evra po sezoni, ali to nije ni bio problem već Rajolina želja da odvede Donarumu i naplati proviziju.

Zato ni novi ugovor neće garantovati ostvarenje Milanovog plana da Donaruma ostane još dugo u klubu i postane simbol poput Barezija i Maldinija. I u klubu sa San Sira su svesni da treba pristupiti realno problemu i sagledati sve opcije. Čak je i generalni direktor Marko Fasone priznao da su u Milanu razmišljali o opciji da Donaruma potpiše ugovor, i da onda bude prodat za realnu cenu i da bi to bila najpoštenija varijanta varijanta. Ako već želi da ode... 

Njima je najviše zasmetalo što je Donaruma odbijanjem novog ugovora doveo klub u nezgodnu poziciju da ne može da diktira uslove u pregovorima. Svi znaju da je Milan pribijen uz zid i da će morati da prihvati ono što mu se nudi ili da Donarumu preseli na tribine, a onda ostane bez centa obeštećenja. Pominjale su se sume oko 25.000.000 evra što je malo je Donaruma vredi makar duplo više. Zato Milan mora da razmisli i o opciji da produži ugovor sa Donarumom, ali bez otkupne klauzule i da narednog leta pregovara o prodaju za realnu vrednost koja bi tada mogla da bude i 70.000.000 evra.

Da je tako nešto moguće, govore i vesti iz Španije. Radio stanica Kadena Kope javlja da je Realov plan da Donarumu dovede narednog leta. Platiće više para, ali će rešiti pitanje golmana za duži vremenski period. Florentino Perez će dobiti zvezdu kakvu želi umestoKejlora Navasa kojeg ne voli, Mino Rajola će naplatiti masnu proviziju, Donaruma će ostvariti san da zaigra za najveći klub na svetu, a Milan će zaraditi veliki novac za realno obeštećenje.

Međutim, s obzirom na sve preokrete u ovoj sapunici, nije isključeno da Donaruma i Milan poptuno zakopaju ratne sekire i da se opet zaljube jedno u drugo. Pod uslovom da se smanji uticaj Mina Rajole na mladog golmana.

Prvo slede pregovori o novom ugovoru… Gde će Milan za početak morati da odustane od otkupne kaluzule. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar