Шта кад Донарума потпише: Иде у Реал?!

Мања је штета…! Ђиђо се вратио у Италију за преговарачки сто.

Фудбал 01.07.2017 | 12:00
Шта кад Донарума потпише: Иде у Реал?!
Мино Рајола је најавио, а Милан се обрадовао: Биће опет отворени преговори о новом уговору Ђанлуиђија Доанруме. Чекало се да млади голман заврши учешће на ЕП у Пољској са младом репрезентацијом и да се врати у Италију.

Датум нових преговора није заказан, али се очекује да разговори почну до краја недеље. Са једне стране ће бити Донарума, његова породица и Мино Рајола, а са друге стране Милан. Росонери неће повећавати понуду од 5.000.000 евра по сезони, али то није ни био проблем већ Рајолина жеља да одведе Донаруму и наплати провизију.

Зато ни нови уговор неће гарантовати остварење Милановог плана да Донарума остане још дуго у клубу и постане симбол попут Барезија и Малдинија. И у клубу са Сан Сира су свесни да треба приступити реално проблему и сагледати све опције. Чак је и генерални директор Марко Фасоне признао да су у Милану размишљали о опцији да Донарума потпише уговор, и да онда буде продат за реалну цену и да би то била најпоштенија варијанта варијанта. Ако већ жели да оде... 

Њима је највише засметало што је Донарума одбијањем новог уговора довео клуб у незгодну позицију да не може да диктира услове у преговорима. Сви знају да је Милан прибијен уз зид и да ће морати да прихвати оно што му се нуди или да Донаруму пресели на трибине, а онда остане без цента обештећења. Помињале су се суме око 25.000.000 евра што је мало је Донарума вреди макар дупло више. Зато Милан мора да размисли и о опцији да продужи уговор са Донарумом, али без откупне клаузуле и да наредног лета преговара о продају за реалну вредност која би тада могла да буде и 70.000.000 евра.

Да је тако нешто могуће, говоре и вести из Шпаније. Радио станица Кадена Копе јавља да је Реалов план да Донаруму доведе наредног лета. Платиће више пара, али ће решити питање голмана за дужи временски период. Флорентино Перез ће добити звезду какву жели уместоКејлора Наваса којег не воли, Мино Рајола ће наплатити масну провизију, Донарума ће остварити сан да заигра за највећи клуб на свету, а Милан ће зарадити велики новац за реално обештећење.

Међутим, с обзиром на све преокрете у овој сапуници, није искључено да Донарума и Милан поптуно закопају ратне секире и да се опет заљубе једно у друго. Под условом да се смањи утицај Мина Рајоле на младог голмана.

Прво следе преговори о новом уговору… Где ће Милан за почетак морати да одустане од откупне калузуле. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар