RG: Reakcije Troickog i Novaka nakon 1. kola...

Novak sâm od druge nedelje – Agasi zbog obaveza napušta boks! Novak Đoković potvrdio je na konferenciji za štampu, da Andre Agasi neće biti u njegovoj loži od druge nedelje zbog ličnih obaveza.  Troicki: Servis me je izvukao, spasao sam mnogo brejk lopti! Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da je nešto sporije ušao u meč protiv Jevgenija Donskoja, ali da je srećan što je uspeo da trijumfuje.

Tenis 29.05.2017 | 19:00
RG: Reakcije Troickog i Novaka nakon 1. kola...
Srpski teniser startovao je pobedom na Rolan Garosu, pošto je u tri seta savladao Marsela Granoljersa.

Međutim, ukoliko Đoković bude nastavio sa dobrim igrama i prođe u drugu nedelje u boksu će biti bez trenera Andrea Agasija, a Novaka će bodriti brat i prateća ekipa.

Takođe, drugi reket sveta rekao je da i dalje isprobava razne metode i ljude, misleći na kondicionog trenera i fizioterapeuta, ali nije želeo opširnije da priča dok ne bude skroz odlučio.

Drugi reket sveta sastaće se u drugoj rundi sa Žaom Souzom koji je posle četiri seta pobedio Janka Tipsarevića.

Troicki: Servis me je izvukao, spasao sam mnogo brejk lopti! Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da je nešto sporije ušao u meč protiv Jevgenija Donskoja, ali da je srećan što je uspeo da trijumfuje.

Troicki je na startu Rolan Garosa savladao ruskog igrača sa 7:6 (7-4), 6:4, 6:0, iako je na samom startu pretrpeo brejk.

"Slabije sam počeo, u početku je bilo dosta vruće i možda sam zbog toga bio usporen. Vratio sam se u prvom setu i dobijem u taj brejku. Mučio sam se na riternu, spasavao mnogo brejk lopi i dobro servirao kada je bilo potrebno. Konačno sam pred kraj drugog seta ušao u ritam kod riterna i da pogađam dosta bolje nego ranije", rekao je Troicki.

Viktor je istakao da ga raduje činjenica da se nije previše zadržao na terenu jer je bilo veoma toplo.

"Zadovoljan sam, uvek je prvo kolo Grend slema neugodno jer postoji mali pritisak, pošto je jedan od četiri najvažnija turnira. Nikada ne znaš kako će sve ići, ali mi je drago da sam dobio u tri seta, iako možda nisam igrao najbolji tenis. Nadam se da ću dizati formu iz kola u kolo".

On će u sledećoj rundi igrati sa Nikolozom Basilašvilijem, koji je iznenadio domaćeg igrača Žila Simona.

"Ne mogu da kažem da je iznenađenje – Simon nije u najboljoj formi, a Basilašvili igra dobro u poslednje vreme. Došao je do polufinala prošle nedelje i igra agresivan, jak tenis. Kada je u formi, Simon je favorit protiv takvog igrača i sigurno da mi je lakše što ne igram protiv Žila u Parizu. Pretpostavljam da je igrao agresivno, udarao iz sve snage, a iako nismo igrali do sada, znam šta da očekujem. Trenirali smo nekoliko puta, moram da podignem nivo igre za taj susret", zaključio je Troicki.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar