РГ: Реакције Троицког и Новака након 1. кола...

Новак сâм од друге недеље – Агаси због обавеза напушта бокс! Новак Ђоковић потврдио је на конференцији за штампу, да Андре Агаси неће бити у његовој ложи од друге недеље због личних обавеза.  Троицки: Сервис ме је извукао, спасао сам много брејк лопти! Српски тенисер Виктор Троицки рекао је да је нешто спорије ушао у меч против Јевгенија Донскоја, али да је срећан што је успео да тријумфује.

Тенис 29.05.2017 | 19:00
РГ: Реакције Троицког и Новака након 1. кола...
Српски тенисер стартовао је победом на Ролан Гаросу, пошто је у три сета савладао Марсела Гранољерса.

Међутим, уколико Ђоковић буде наставио са добрим играма и прође у другу недеље у боксу ће бити без тренера Андреа Агасија, а Новака ће бодрити брат и пратећа екипа.

Такође, други рекет света рекао је да и даље испробава разне методе и људе, мислећи на кондиционог тренера и физиотерапеута, али није желео опширније да прича док не буде скроз одлучио.

Други рекет света састаће се у другој рунди са Жаом Соузом који је после четири сета победио Јанка Типсаревића.

Троицки: Сервис ме је извукао, спасао сам много брејк лопти! Српски тенисер Виктор Троицки рекао је да је нешто спорије ушао у меч против Јевгенија Донскоја, али да је срећан што је успео да тријумфује.

Троицки је на старту Ролан Гароса савладао руског играча са 7:6 (7-4), 6:4, 6:0, иако је на самом старту претрпео брејк.

"Слабије сам почео, у почетку је било доста вруће и можда сам због тога био успорен. Вратио сам се у првом сету и добијем у тај брејку. Мучио сам се на ритерну, спасавао много брејк лопи и добро сервирао када је било потребно. Коначно сам пред крај другог сета ушао у ритам код ритерна и да погађам доста боље него раније", рекао је Троицки.

Виктор је истакао да га радује чињеница да се није превише задржао на терену јер је било веома топло.

"Задовољан сам, увек је прво коло Гренд слема неугодно јер постоји мали притисак, пошто је један од четири најважнија турнира. Никада не знаш како ће све ићи, али ми је драго да сам добио у три сета, иако можда нисам играо најбољи тенис. Надам се да ћу дизати форму из кола у коло".

Он ће у следећој рунди играти са Николозом Басилашвилијем, који је изненадио домаћег играча Жила Симона.

"Не могу да кажем да је изненађење – Симон није у најбољој форми, а Басилашвили игра добро у последње време. Дошао је до полуфинала прошле недеље и игра агресиван, јак тенис. Када је у форми, Симон је фаворит против таквог играча и сигурно да ми је лакше што не играм против Жила у Паризу. Претпостављам да је играо агресивно, ударао из све снаге, а иако нисмо играли до сада, знам шта да очекујем. Тренирали смо неколико пута, морам да подигнем ниво игре за тај сусрет", закључио је Троицки.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар