Kako je Jokić postao “mamac” za velike NBA zverke?!

Denver Nagetsi već godinama nisu ekipa za koju se odlučuju velike NBA zvezde. Od odlaska Karmela Entonija ova franšiza je u velikom padu. Dolaskom našeg Nikole Jokića sve se promenilo.

Košarka 01.05.2017 | 13:15
Kako je Jokić postao “mamac” za velike NBA zverke?!
Poznati američki NBA novinar Den Favale svrstao je Denver u jedan od klubova koji će narednog leta moći da u svoje redove dovede neko poznato ime. U tekstu koji je nazvao “NBA super tim sa Nikolom Jokićem”, objasnio je kako je ekipa Majka Melouna postala poželjna za slobodne agente.

Iza Nikole Jokića je blistava sezona. Postao je jedan od najboljih centara lige i igrač koji pravi razliku. Ima ugovor sa Denverom i upravo je on taj “mamac”, ili garant igračima sa većom reputacijom da Nagetsi žele da se bore za sam vrh. Favale smatra da sa Jokićem u timu, ova ekipa ne sme da se zadovolji prosekom.

Denver pored Somborca ima još dobrih mladih igrača i potreban im je jedan pravi predvodnik. Novac neće biti problem, ako ode Danilo Galinari (gotovo izvesno napušta tim) u budžetu će biti mesta da se nekom od igrača da maksimalna ponuda. Denver može da napadne i zvezde poput Kajla Laurija, Krisa Pola ili Pola Milsapa.

Takođe se pominje mogućnost i da Nagetsi pokušaju da dođu do Pola Džordža ili Džimija Batlera. Uz jednu veliku zvezdu, sa raspoloženim Jokićem, Majk Meloun bi mogao da napadne vrh. Potrebno je samo malo sreće da se kockice sklope.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar