Krajem aprila o raspodjeli imovine

Mješoviti komitet zemalja nasljednica bivše Jugoslavije, koji treba da razmatra pitanje diobe preostale 51 nekretnine bivše SFRJ u inostranstvu, vrijedne 110. 6 miliona dolara, najvjerovatnije će krajem aprila održati sastanak u Beogradu.

Bosna i Hercegovina 01.04.2017 | 13:24
Krajem aprila o raspodjeli imovine
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović rekao je da tačan datum sastanka još nije utvrđen i da su u toku konsultacije, ali da je bilo ideja da to bude krajem aprila ili polovinom maja.

Odalović je za "Politiku" rekao da na beogradskom sastanku nije realno očekivati i konačan dogovor o preostalim nekretninama, ali da, ipak, očekuje napredak u diobi nekih objekata. List navodi da posao koči i činjenica da imovina još nije u potpunosti popisana.

Naredni beogradski sastanak Međunarodnog komiteta trebalo bi da "pogura" prodaju pet najvrednijih objekata u Njujorku, Tokiju, Bernu i Bonu, čija se vrijednost procjenjuje na 70 miliona dolara.

U Nujorku se nalaze dvije najatraktivnije nekretnine, od kojih je jedna šestosobni dupleks apartman na Park aveniji, na koji su, prema pisanju američke štampe, "bacile oko" i filmske zvijezde Robert de Niro i Jack Nicholson.

U procesu sukcesije raspodijeljene su 72 od 123 nekretnine. Vrijednost preostalih 51 objekata procijenjena je na oko 190 miliona maraka, a BiH bi trebala dobiti 15.5 odsto od vrijednosti nekretnina. Dio objekata će biti predat na upotrebu bivšim republikama SFRJ, ostatak će biti prodat, a novac će biti podijeljen prema istim omjerima kao i nekretnine.

Do okončanja procesa sukcesije neraspodijeljene ili nepreuzete objekte koristi Srbija.

Do sada je BiH, u okviru sukcesije imovine bivše Jugoslavije, što se nekretnina tiče, dobila zgrade ambasada u Londonu, Otavi, Oslu, Madridu i Ankari, rezidencije u Beču i Budimpešti, stan u Milanu i kuću u Washingtonu.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

miloš

01.04.2017 14:11

Ja mislim da šestosobni dupleks apartaman u Park aveniji treba dati Kesiču i predstavništvu RS da bi imali bolje uslove za lobiranje.Kesič je to zaslužio spriječioje da i Željkica dođe na crnu listu samo je izbrao Dodu kod biranja.

ODGOVORITE
Name

BAJA

01.04.2017 21:16

A IMAL STA MENI.

ODGOVORITE