Spremite se za proljeće

Sezona prelaska na lakšu hranu, radi priprema za proleće, već je počela. Da biste bez preteranog gladovanja uspeli da izgubite na kilaži, probajte da uvedete nekoliko dobrih navika u svoju svakodnevicu.

Zdravlje 03.03.2017 | 10:16
Spremite se za proljeće
Vlakna su broj jedan
Namirnice bogate vlaknima pomažu da najduže ostanemo siti, a podstiču i probavu, što takođe pomaže pri mršavljenju. Birajte cele žitarice, pasulj, sočivo i povrće.

Namirnice sa visokim nivoom vlakana imaju još jednu važnu prednost – sadrže probiotike, odnosno hranljive elemente koje bakterije upotrebljavaju za rast i razmnožavanje, pa na taj način održavaju zdravlje probavnog trakta. 

Začinite obroke
Do sada ste sigurno već čuli da ljuto pomaže kod mršavljenja. Reč je o sastojku iz ljute papričice – kapsaicinu.

Studije su pokazale da kapsaicin ima brojne blagodeti za zdravlje organizma. Između ostalog, on ubrzava rad metabolizma i pomaže kod mršavljenja. 

Menjajte navike
Ukoliko tek počinjete sa vežbanjem, ne zamarajte se preterano – važno je da ste se pokrenuli. Ali kada steknete kondiciju, tada malo ubrzajte tempo. 

Penjanje stepenicama umesto vožnje liftom je preporučljivo isto koliko i šetnja kada idete na posao – makar jednu stanicu.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar