AO: A u velikom ženskom finalu - sestre Vilijams!

Pitanje je samo - Serena ili Venus? Titula sa Australijan Opena u ženskom singlu ide u porodicu Vilijams. Serena se bori za sedmi trofej u Melburnu, a Venus za prvi.

Tenis 26.01.2017 | 08:45
AO: A u velikom ženskom finalu - sestre Vilijams!
Repriza finala...

Ali od pre 14 godina! Da, dobro ste pročitali. Pre skoro deceniju i po u finalu Australijan Opena igrale su sestre Vilijams, Serena i Venus. Prva u to vreme još nije napunila 22, a druga, starija, bila je na pragu 23. godine.

Danas su veteranke, ali i dalje neprikosnovene u svetskom tenisu!

U prvom polufinalu na Australijan Openu, Venus je bila bolja od 11 godina mlađe Koko Vandevege, koja je poklekla posle tri seta i dva i po sata borbe - 6:7, 6:2, 6:3.

Tek je drugi meč za finale bio susret iskusnih teniserki. Tridesetčetvorogodišnja Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni zadržala se na terenu protiv Serene Vilijams svega 52 minuta. Do svog osmog finala u Melburnu stigla je sa ubedljivih 6:2, 6:1.

Venus nikada u karijeri nije uzela titulu na Australijan Openu. U svom jedinom do sada finalu uzgubila je od sestre 6:7, 6:3, 4:6.

Serena i Venus Vilijams su do sada jednom igrale u finalu Australijan opena, 2003. godine, kada je pobedila mladja sestra, Serena. Ona pokušava da osvoji rekordnu 23. grend slem titulu, a svoju sedmu u Melburnu.

Venus Vilijams igra u finalu Australijan opena prvi put posle 14 godina i pokušaće da osvoji prvi trofej. To će biti prvo finale nekog grend slem turnira za 36-godišnju Vilijams posle 2009. godine na Vimbldonu.

Ona je najstarija teniserka u finalu nekog grend slema još od Martine Navratilove koja se 1994. godine na Vimbldonu borila za trofej sa 37 godina i 258 dana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar