АО: А у великом женском финалу - сестре Вилијамс!

Питање је само - Серена или Венус? Титула са Аустралијан Опена у женском синглу иде у породицу Вилијамс. Серена се бори за седми трофеј у Мелбурну, а Венус за први.

Тенис 26.01.2017 | 08:45
АО: А у великом женском финалу - сестре Вилијамс!
Реприза финала...

Али од пре 14 година! Да, добро сте прочитали. Пре скоро деценију и по у финалу Аустралијан Опена играле су сестре Вилијамс, Серена и Венус. Прва у то време још није напунила 22, а друга, старија, била је на прагу 23. године.

Данас су ветеранке, али и даље неприкосновене у светском тенису!

У првом полуфиналу на Аустралијан Опену, Венус је била боља од 11 година млађе Коко Вандевеге, која је поклекла после три сета и два и по сата борбе - 6:7, 6:2, 6:3.

Тек је други меч за финале био сусрет искусних тенисерки. Тридесетчетворогодишња Хрватица Мирјана Лучић-Барони задржала се на терену против Серене Вилијамс свега 52 минута. До свог осмог финала у Мелбурну стигла је са убедљивих 6:2, 6:1.

Венус никада у каријери није узела титулу на Аустралијан Опену. У свом једином до сада финалу узгубила је од сестре 6:7, 6:3, 4:6.

Серена и Венус Вилијамс су до сада једном играле у финалу Аустралијан опена, 2003. године, када је победила младја сестра, Серена. Она покушава да освоји рекордну 23. гренд слем титулу, а своју седму у Мелбурну.

Венус Вилијамс игра у финалу Аустралијан опена први пут после 14 година и покушаће да освоји први трофеј. То ће бити прво финале неког гренд слем турнира за 36-годишњу Вилијамс после 2009. године на Вимблдону.

Она је најстарија тенисерка у финалу неког гренд слема још од Мартине Навратилове која се 1994. године на Вимблдону борила за трофеј са 37 година и 258 дана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар