FIBA LŠ - kraj grupne faze: Ko je prošao, kad je žrijeb i ko su (ne)povlašćeni?!

Završena je grupna faza prve FIBA Lige šampiona. Pogledajte koji timovi nastavljaju takmičenje, koji idu u FIBA Evropa kup, koji su ispali, a šta nas čeka na žrebu.

Košarka 26.01.2017 | 12:15
FIBA LŠ - kraj grupne faze: Ko je prošao, kad je žrijeb i ko su (ne)povlašćeni?!
Grupna faza u premijernoj FIBA Ligi šampiona je završena, a u nokaut rundu idu 24 tima!

Među njima su i košarkaši Partizana koji su u svojoj grupi "D" završili kao trećeplasirani, pa će igrati "plej-of" za osminu finala, dok drugi predstavnik Srbije u ovom takmičenju Mega Leks ovde završava takmičenje pošto ne ide ni u FIBA Evropa kup.

Žreb za "plej-of" osmine finala Lige šampiona (ili jednostavnije šesnaestinu finala?) biće održan ovog petka (27. januar) od 14 časova po centralnoevropskom vremenu.

Na istom žrebu biće izabrani žrebani i parovi osmine finala.

Partizan se nalazi u grupi povlašćenih, a osim njih tu su i:AEK (Grčka), Nimburk (Češka), Oldenburg (Nemačka), Ludvigsburg (Nemačka), Karšijaka (Turska), Strazbur (Francuska) i Venecija (Italija).

Kada su u pitanju osam nepovlašćenih, odnosno ekipe koje će se ukrstiti sa pomenutim iznad na žrebu, to su:Aris (Grčka), Avtodor Saratov (Rusija), Dinamo Sasari (Italija), Fraport Skajlajners (Nemačka), Juventus (Litvanija), Makabi Rišon Lecion (Izrael), PAOK (Grčka) i Ventspils (Letonija).

Igraju se dva meča, a termini su 7. odnosno 8. februar i 21. odnosno 22. februara.

Ekipe koje će ih čekati na žrebu u osmini finala su: Monako (Francuska), ASVEL (Francuska), Banvit (Turska), Bešiktaš (Turska), Tenerife (Španija), Le Man (Francuska), Neptunas (Litvanija) i Avelino (Italija).

I u ovoj fazi (osmina finala) se igraju dva meča, a oni su na programu 28. februar/1. mart i 7. odnosno 8. mart.

U FIBA Evropa kup idu: Cibona (Hrvatska), Kataja (Hrvatska), Ušak (Turska), Naharija (Izrael), Oradea (Rumunija), Šarlroa (Belgija), Ostende (Belgija) i Stelmet (Poljska).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar