ФИБА ЛШ - крај групне фазе: Ко је прошао, кад је жријеб и ко су (не)повлашћени?!

Завршена је групна фаза прве ФИБА Лиге шампиона. Погледајте који тимови настављају такмичење, који иду у ФИБА Европа куп, који су испали, а шта нас чека на жребу.

Кошарка 26.01.2017 | 12:15
ФИБА ЛШ - крај групне фазе: Ко је прошао, кад је жријеб и ко су (не)повлашћени?!
Групна фаза у премијерној ФИБА Лиги шампиона је завршена, а у нокаут рунду иду 24 тима!

Међу њима су и кошаркаши Партизана који су у својој групи "Д" завршили као трећепласирани, па ће играти "плеј-оф" за осмину финала, док други представник Србије у овом такмичењу Мега Лекс овде завршава такмичење пошто не иде ни у ФИБА Европа куп.

Жреб за "плеј-оф" осмине финала Лиге шампиона (или једноставније шеснаестину финала?) биће одржан овог петка (27. јануар) од 14 часова по централноевропском времену.

На истом жребу биће изабрани жребани и парови осмине финала.

Партизан се налази у групи повлашћених, а осим њих ту су и:АЕК (Грчка), Нимбурк (Чешка), Олденбург (Немачка), Лудвигсбург (Немачка), Каршијака (Турска), Стразбур (Француска) и Венеција (Италија).

Када су у питању осам неповлашћених, односно екипе које ће се укрстити са поменутим изнад на жребу, то су:Арис (Грчка), Автодор Саратов (Русија), Динамо Сасари (Италија), Фрапорт Скајлајнерс (Немачка), Јувентус (Литванија), Макаби Ришон Лецион (Израел), ПАОК (Грчка) и Вентспилс (Летонија).

Играју се два меча, а термини су 7. односно 8. фебруар и 21. односно 22. фебруара.

Екипе које ће их чекати на жребу у осмини финала су: Монако (Француска), АСВЕЛ (Француска), Банвит (Турска), Бешикташ (Турска), Тенерифе (Шпанија), Ле Ман (Француска), Нептунас (Литванија) и Авелино (Италија).

И у овој фази (осмина финала) се играју два меча, а они су на програму 28. фебруар/1. март и 7. односно 8. март.

У ФИБА Европа куп иду: Цибона (Хрватска), Катаја (Хрватска), Ушак (Турска), Нахарија (Израел), Орадеа (Румунија), Шарлроа (Белгија), Остенде (Белгија) и Стелмет (Пољска).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар