LŠ: Ubjedljiv poraz Mege za kraj!

Težak poraz Mege, ne idu ni u FIBA Evropa kup! Nakon ubedljive pobede u ABA ligi ekipa Mega Leksa doživela težak poraz u FIBA Ligi šampiona. Zbog ovog poraza ne idu ni u FIBA Evropa kup.

Košarka 26.01.2017 | 08:15
LŠ: Ubjedljiv poraz Mege za kraj!
Mega Leks nije imao šansu da nastavi takmičenje u FIBA Ligi šampiona, ali su bili u povoljnoj situaciji da nastave u takmičenju "niže" - FIBA Evropa kupu, ali je ubedljiv poraz od Tenerifa značio je ovde za njih kraj evropskog puta.

Španski predstavnik je "demonstrirao silu" u Sremskoj Mitrovici i potvrdio prvo mesto u grupi - 98:73 (19:24, 15:27, 16:27, 23:20).

Košarkaši Mega Leksa su čak i kao sedmoplasirani u grupi imali šansu da odu u Evropa kup, ali su u rangiranju timova na pretposlednjoj poziciji u grupi - završili kao treći (dva idu dalje) sa značajno lošijim koš-količnikom od Stelmeta iz Partizanove grupe.

Španski tim je imao veliki motiv da završi kao prvoplasirani ispred Avelina, ali su zahvaljujući dobroj igri posle tri četvrtine mogli da "spuste gas".

Najefikasniji kod Mege bio je Rade Zagorac sa 16 poena i 7 skokova, dok je Alfa Kaba zabeležio dabl-dabl učinak od 13 poena i 16 skokova. Dobar je bio i Ognjen Jaramaz koji je zabeležio 9 skokova i 8 asistencija.

Kod gostiju su prednjačili Vajt i Grigonis sa po 15 poena.

Tenerife i Avelino idu direktno u osminu finala, Strazbur i Juventus u "plej-of" za osminu finala, Ostende i Cibona u FIBA Evropa kup, dok Mega Leks i Mornar ovde završavaju takmičenje.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar