ЛШ: Убједљив пораз Меге за крај!

Тежак пораз Меге, не иду ни у ФИБА Европа куп! Након убедљиве победе у АБА лиги екипа Мега Лекса доживела тежак пораз у ФИБА Лиги шампиона. Због овог пораза не иду ни у ФИБА Европа куп.

Кошарка 26.01.2017 | 08:15
ЛШ: Убједљив пораз Меге за крај!
Мега Лекс није имао шансу да настави такмичење у ФИБА Лиги шампиона, али су били у повољној ситуацији да наставе у такмичењу "ниже" - ФИБА Европа купу, али је убедљив пораз од Тенерифа значио је овде за њих крај европског пута.

Шпански представник је "демонстрирао силу" у Сремској Митровици и потврдио прво место у групи - 98:73 (19:24, 15:27, 16:27, 23:20).

Кошаркаши Мега Лекса су чак и као седмопласирани у групи имали шансу да оду у Европа куп, али су у рангирању тимова на претпоследњој позицији у групи - завршили као трећи (два иду даље) са значајно лошијим кош-количником од Стелмета из Партизанове групе.

Шпански тим је имао велики мотив да заврши као првопласирани испред Авелина, али су захваљујући доброј игри после три четвртине могли да "спусте гас".

Најефикаснији код Меге био је Раде Загорац са 16 поена и 7 скокова, док је Алфа Каба забележио дабл-дабл учинак од 13 поена и 16 скокова. Добар је био и Огњен Јарамаз који је забележио 9 скокова и 8 асистенција.

Код гостију су предњачили Вајт и Григонис са по 15 поена.

Тенерифе и Авелино иду директно у осмину финала, Стразбур и Јувентус у "плеј-оф" за осмину финала, Остенде и Цибона у ФИБА Европа куп, док Мега Лекс и Морнар овде завршавају такмичење.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар