Zima prijeti: Kakvo nas vrijeme očekuje

Stabilizacija uz hladno vrijeme. Ujutru mraz, ponegdje maglovito. Tokom dana suvo uz sve više sunca, osim sjevera i istoka gdje ostaje pretežno oblačno.

Republika Srpska 20.01.2017 | 07:31
Zima prijeti: Kakvo nas vrijeme očekuje
Ujutro hladno uz umjeren mraz. Oblačno na sjeveru i istoku, a po kotlinama i oko rijeka maglovito. U ostalim predjelima promenljivo oblačno.

Tokom dana na sjeveru i istoku i po kotlinama ostaje pretežno do potpuno oblačno i hladno, a u ostalim predjelima promjenljivo uz sunčane periode, na jugu sunčano i ugodnije.

Vjetar slab sjeveroistični i istočni, na jugu slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura vazduha od -5°C do 0°C, na jugu do 8°C, na planinama od -7°C.

U subotu(21.januar): Jutro malo do umjereno oblačno, jedino na sjeverozapadu s povećanom oblačnošću, veoma hladno uz umjeren, u višim predjelima i jači mraz. Na sjeveru i istoku češća pojava magle koja će se zadržavati i tokom dana uz hladno vrijeme. U centralnom pojasu, na jugu i na planinama tokom dana sunčani periodi.

Za većinu predjela na sjeveru osim će to biti ledeni dan, u centalnom pojasu s temperaturom malo iznad nule, a na jugu blagi porast temperature. Jutarnja temperatura vazduha od -13°C do -8°C, na planinama od -17°C, na jugu do -2°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od -4°C do 2°C, na jugu do 8°C.

U nedjelju(22.januar): Jutro veoma hladno uz umjeren, u višim predjelima i jači mraz, uz malu oblačnost osim sjeverozapadnih i krajnjih istočnih uglavnom kotlinskih predjela gdje će biti uz nisku oblačnost i ponegdje maglu.

Na jugu i na planinama tokom dana sunčani periodi i dalji porast temperature.Poslepodne promjenjljivo oblačno sa sunčanim intervalima u večini predjela. Na sjeveru ledeni dan. Jutarnja temperatura vazduha od -13°C do -8°C, na planinama od -17°C, na jugu do -2°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od -4°C do 3°C, na jugu do 9°C.

U ponedjeljak(23.januar): Jutro veoma hladno uz umjeren, u višim predjelima i jači mraz, uz promjenjljivu oblačnost osim kotlinskih predjela gdje će biti uz nisku oblačnost i maglu. Tokom dana promjenjljivo do pretežno oblačno uz dalji mali porast temperature.Poslepodne naoblačenje pa će biti pretežno do potpuno oblačno.

Na sjeverozapadu i u planinama ledeni dan, na sjeveru, sjeveroistoku temperatura malo iznad nule, a od centralnih predjela do juga viša temperatura. Jutarnja temperatura vazduha od -13°C do -8°C, na planinama od -15°C, na jugu do 1°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od -3°C na sjeverozapadu i sjeveru, u većini predjela od 2°C do 6°C, na jugu do 11°C.

(HMZ Republike Srpske)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Anonimno

20.01.2017 07:38

Božije prisustvo pomoglo svakoj osobi na ledu!Izmedju ostalih imena,Božije ime jeste Isus i On jeste Gospod od svega!Zašto bi Gospod učinio da u zimskom periodu,u toku dana,napolju vreme biva dovoljno toplo i da odozgo i odozdo u svakom smislu i po potrebi otapa svaku vrstu leda,osim zato što Bog voli sve što je stvorio i jer Gospod jeste milosrdan prema svakom svom stvoru!Blagosloven Bog!Proslavljen i blagosloven Gospod svaki dan!

ODGOVORITE
Name

Anonimno

21.01.2017 08:44

Slava Bogu i Hristu ! Bog nas sve voli ! Isus nas sve blagoslovio ! Svakodnevno kušamo i doživljavamo koliko je neizmerno Gospodovo bogatstvo dobrote i kolika je bezuslovno neograničena i neshvatljiva ljubav i milost Božija prema svakom biću ! Kada pada sneg,koliko toliko,vreme je napolju toplije ! Jevanđelje po Jovanu: 3:16.

ODGOVORITE