Зима пријети: Какво нас вријеме очекује

Стабилизација уз хладно вријеме. Ујутру мраз, понегдје магловито. Током дана суво уз све више сунца, осим сјевера и истока гдје остаје претежно облачно.

Република Српска 20.01.2017 | 07:31
Зима пријети: Какво нас вријеме очекује
Ујутро хладно уз умјерен мраз. Облачно на сјеверу и истоку, а по котлинама и око ријека магловито. У осталим предјелима променљиво облачно.

Током дана на сјеверу и истоку и по котлинама остаје претежно до потпуно облачно и хладно, а у осталим предјелима промјенљиво уз сунчане периоде, на југу сунчано и угодније.

Вјетар слаб сјевероистични и источни, на југу слаба до умјерена бура. Највиша дневна температура ваздуха од -5°Ц до 0°Ц, на југу до 8°Ц, на планинама од -7°Ц.

У суботу(21.јануар): Јутро мало до умјерено облачно, једино на сјеверозападу с повећаном облачношћу, веома хладно уз умјерен, у вишим предјелима и јачи мраз. На сјеверу и истоку чешћа појава магле која ће се задржавати и током дана уз хладно вријеме. У централном појасу, на југу и на планинама током дана сунчани периоди.

За већину предјела на сјеверу осим ће то бити ледени дан, у центалном појасу с температуром мало изнад нуле, а на југу благи пораст температуре. Јутарња температура ваздуха од -13°Ц до -8°Ц, на планинама од -17°Ц, на југу до -2°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од -4°Ц до 2°Ц, на југу до 8°Ц.

У недјељу(22.јануар): Јутро веома хладно уз умјерен, у вишим предјелима и јачи мраз, уз малу облачност осим сјеверозападних и крајњих источних углавном котлинских предјела гдје ће бити уз ниску облачност и понегдје маглу.

На југу и на планинама током дана сунчани периоди и даљи пораст температуре.Послеподне промјењљиво облачно са сунчаним интервалима у вечини предјела. На сјеверу ледени дан. Јутарња температура ваздуха од -13°Ц до -8°Ц, на планинама од -17°Ц, на југу до -2°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од -4°Ц до 3°Ц, на југу до 9°Ц.

У понедјељак(23.јануар): Јутро веома хладно уз умјерен, у вишим предјелима и јачи мраз, уз промјењљиву облачност осим котлинских предјела гдје ће бити уз ниску облачност и маглу. Током дана промјењљиво до претежно облачно уз даљи мали пораст температуре.Послеподне наоблачење па ће бити претежно до потпуно облачно.

На сјеверозападу и у планинама ледени дан, на сјеверу, сјевероистоку температура мало изнад нуле, а од централних предјела до југа виша температура. Јутарња температура ваздуха од -13°Ц до -8°Ц, на планинама од -15°Ц, на југу до 1°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од -3°Ц на сјеверозападу и сјеверу, у већини предјела од 2°Ц до 6°Ц, на југу до 11°Ц.

(ХМЗ Републике Српске)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Анонимно

20.01.2017 07:38

Божије присуство помогло свакој особи на леду!Измедју осталих имена,Божије име јесте Исус и Он јесте Господ од свега!Зашто би Господ учинио да у зимском периоду,у току дана,напољу време бива довољно топло и да одозго и одоздо у сваком смислу и по потреби отапа сваку врсту леда,осим зато што Бог воли све што је створио и јер Господ јесте милосрдан према сваком свом створу!Благословен Бог!Прослављен и благословен Господ сваки дан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимно

21.01.2017 08:44

Слава Богу и Христу ! Бог нас све воли ! Исус нас све благословио ! Свакодневно кушамо и доживљавамо колико је неизмерно Господово богатство доброте и колика је безусловно неограничена и несхватљива љубав и милост Божија према сваком бићу ! Када пада снег,колико толико,време је напољу топлије ! Јеванђеље по Јовану: 3:16.

ОДГОВОРИТЕ