Video - Kopa Amerika: Mesi nosi ''Gaučose'', Čile sedmicom do polufinala!

Fudbaleri Argentine i Čilea plasirali su se u polufinale Kopa Amerika Sentenario pobedama u noći između subote i nedelje.

Fudbal 19.06.2016 | 12:30
Video - Kopa Amerika: Mesi nosi ''Gaučose'', Čile sedmicom do polufinala!
Argentina je na krilima najboljeg igrača sveta Lionela Mesija savladala Venecuelu sa 4:1, dok je aktuelni šampion Čile pregazio Meksiko – 7:0.

’Gaučosi’ će se u borbi za finale turnira na kojem se obeležava 100 godina od prvog izdanja igrati sa Sjedinjenim Američkim Državama, a Čilenaci će se sastati sa Kolumbijom.

Mesi se prvi put našao u startnoj postavi Argentine od početka kontinentalnog šampionata i odmah najavio da će biti njegovo veče – već u osmom minutu fantastično je asistirao Gonsalu Iguainu koji se bacio i pogodio mrežu Ernandesa za 1:0.

Dvadesetak minuta kasnije napadač Napolija iskoristio je veliku grešku odbrane gostiju, zaobičao čuvara mreže i rutinski pogodio za 2:0.

Vencuelanci nisu imali mnogo prilika u prvom poluvremenu, ali su u finišu tog dela mogli do izjednačenja – prvo je Rondon propustio dve velike šanse, a onda je Serhio Romero skrivio penal. Međutim, argentinski golman se iskupio tako što je pročitao da će Sejas pokušati ’panenku’ i lagano uhvatio loptu.

Tada su igrači selektora Dudamela propustili priliku da se vrate, a surovo su kažnjeni u 60. minutu. Izgubili su loptu na svojoj polovini, Mesi i Gaitan su razmenili dodavanja, a napadač Barselone se rutinski upisao na semafor.

To je bio 54. pogodak Mesija u nacionalnom timu čime se na prvom mestu večne liste strelaca izjednačio sa Gabrijelom Batistutom. Takođe, na dosadašnja tri meča u SAD direktno je zaslužan za sedam golova jer je postigao četiri gola i namestio tri.

Deset minuta kansije Rondon je smanjio na 3:1, ali je momak iz Rosarija već u sledećem minutu dodao do Lamele, a ovaj zahvaljujući lošoj reakciji golmana Venecuele postavio konačan rezultat.



U drugom meču dana očekivala se velika borba Meksika i Čilea, ali su gledaoci na stadionu u Santa Klari videli potpuno drugu sliku.

Meksiko, koji je igrao odlično u prvoj fazi turnira, potpuno se „raspao“, što je ekipa Huana Antonija Picija iskoristija i do vrha napunila mrežu Očoe.

Blistao je igrač Hofenhajma Eduardo Vargas koji je postigao četiri gola, Edson Puh se dva puta upisao u listu strelaca, dok je goleadu kompletirao Aleksis Sančes. Napadač Arsenala počeo je da diže formu i u duelu sa Meksikom zabeležio je dve asistencije.

Vargas je postao prvi igrač još od davne 1957. koji je upisao ’poker’ na jednom meču Kopa Amerika.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar