Видео - Копа Америка: Меси носи ''Гаучосе'', Чиле седмицом до полуфинала!

Фудбалери Аргентине и Чилеа пласирали су се у полуфинале Копа Америка Сентенарио победама у ноћи између суботе и недеље.

Фудбал 19.06.2016 | 12:30
Видео - Копа Америка: Меси носи ''Гаучосе'', Чиле седмицом до полуфинала!
Аргентина је на крилима најбољег играча света Лионела Месија савладала Венецуелу са 4:1, док је актуелни шампион Чиле прегазио Мексико – 7:0.

’Гаучоси’ ће се у борби за финале турнира на којем се обележава 100 година од првог издања играти са Сједињеним Америчким Државама, а Чиленаци ће се састати са Колумбијом.

Меси се први пут нашао у стартној постави Аргентине од почетка континенталног шампионата и одмах најавио да ће бити његово вече – већ у осмом минуту фантастично је асистирао Гонсалу Игуаину који се бацио и погодио мрежу Ернандеса за 1:0.

Двадесетак минута касније нападач Наполија искористио је велику грешку одбране гостију, заобичао чувара мреже и рутински погодио за 2:0.

Венцуеланци нису имали много прилика у првом полувремену, али су у финишу тог дела могли до изједначења – прво је Рондон пропустио две велике шансе, а онда је Серхио Ромеро скривио пенал. Међутим, аргентински голман се искупио тако што је прочитао да ће Сејас покушати ’паненку’ и лагано ухватио лопту.

Тада су играчи селектора Дудамела пропустили прилику да се врате, а сурово су кажњени у 60. минуту. Изгубили су лопту на својој половини, Меси и Гаитан су разменили додавања, а нападач Барселоне се рутински уписао на семафор.

То је био 54. погодак Месија у националном тиму чиме се на првом месту вечне листе стрелаца изједначио са Габријелом Батистутом. Такође, на досадашња три меча у САД директно је заслужан за седам голова јер је постигао четири гола и наместио три.

Десет минута кансије Рондон је смањио на 3:1, али је момак из Росарија већ у следећем минуту додао до Ламеле, а овај захваљујући лошој реакцији голмана Венецуеле поставио коначан резултат.



У другом мечу дана очекивала се велика борба Мексика и Чилеа, али су гледаоци на стадиону у Санта Клари видели потпуно другу слику.

Мексико, који је играо одлично у првој фази турнира, потпуно се „распао“, што је екипа Хуана Антонија Пиција искористија и до врха напунила мрежу Очое.

Блистао је играч Хофенхајма Едуардо Варгас који је постигао четири гола, Едсон Пух се два пута уписао у листу стрелаца, док је голеаду комплетирао Алексис Санчес. Нападач Арсенала почео је да диже форму и у дуелу са Мексиком забележио је две асистенције.

Варгас је постао први играч још од давне 1957. који је уписао ’покер’ на једном мечу Копа Америка.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар