Grbović o brizi, "ferariju" i kamionima...!

Nekadašnji as Partizana i reprezentativac Jugoslavije kaže da kvalifikacije za Rio neće biti problem, ali...

Košarka 19.06.2016 | 10:15
Grbović o brizi, "ferariju" i kamionima...!
Goran Grbović za "Kurir" je povodom odluka Bobana Marjanovića i Nikole Milutinova da ne igraju za reprezentaciju Srbije (Marjanović samo u kvalifikacijama, Milutinov i na Olimpijskim igrama - ako se plasiramo) rekao da razume i igrače i selektora, ali je kritikovao nadležne zbog "amaterskog pristupa" poslu.

"Ne možeš igrača da zoveš pet-šest dana pre okupljanja. Moraš s njima stalno da razgovaraš, a mislim da se to nije radilo. Meni ovo deluje kao amaterizam. Sve su ovo dobri momci, patriote, ali svesni da je karijera kratka, što Saša Đorđević, izgleda, zaboravlja", kaže Grbović.

On je "prozvao" i ljude iz KSS koji bi trebalo da brinu o reprezentaciji i igračima.

"Ne vode računa o momcima koji igraju preko. Ne vise oni na čiviluku, pa ti dođeš i pokupiš ih. Predsednik Saveza ne dođe ni na okupljanje!? Kako onda igrač da poštuje Sašu i nacionalni tim?".

Grbović ima određenih zamerki i na kompoziciju tima, prvenstveno na izbor naknadno pozvanih igrača, iako su oni bili u sastavu pre dve godine, kada je osvojena srebrna medalja na Svetskom prvenstvu u Španiji.

"Kvalifikacioni turnir je smešan. Bez obzira na sastav, bolji smo od svakoga za 20 razlike i bila bi tragedija da se ne plasiramo. Mene brine što ne znam koja je strategija za Rio. Imaš Teodosića kao 'ferari' u timu, koji treba da funkcioniše sa 'kamionima', kao što su Štimac i Birčević. Mislim da je morao da zove jednog mladog igrača - Borišu Simanića. A, kada je zvao Štimca, morao je i Muslija", završio je razgovor za dnevni list"Kurir" bivši as Partizana i reprezentativac Jugoslavije na prvenstvima Evrope 1983. i 1987. (bronza), kao i na Univerzijadi 1987. godine (zlato).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar