Грбовић о бризи, "ферарију" и камионима...!

Некадашњи ас Партизана и репрезентативац Југославије каже да квалификације за Рио неће бити проблем, али...

Кошарка 19.06.2016 | 10:15
Грбовић о бризи, "ферарију" и камионима...!
Горан Грбовић за "Курир" је поводом одлука Бобана Марјановића и Николе Милутинова да не играју за репрезентацију Србије (Марјановић само у квалификацијама, Милутинов и на Олимпијским играма - ако се пласирамо) рекао да разуме и играче и селектора, али је критиковао надлежне због "аматерског приступа" послу.

"Не можеш играча да зовеш пет-шест дана пре окупљања. Мораш с њима стално да разговараш, а мислим да се то није радило. Мени ово делује као аматеризам. Све су ово добри момци, патриоте, али свесни да је каријера кратка, што Саша Ђорђевић, изгледа, заборавља", каже Грбовић.

Он је "прозвао" и људе из КСС који би требало да брину о репрезентацији и играчима.

"Не воде рачуна о момцима који играју преко. Не висе они на чивилуку, па ти дођеш и покупиш их. Председник Савеза не дође ни на окупљање!? Како онда играч да поштује Сашу и национални тим?".

Грбовић има одређених замерки и на композицију тима, првенствено на избор накнадно позваних играча, иако су они били у саставу пре две године, када је освојена сребрна медаља на Светском првенству у Шпанији.

"Квалификациони турнир је смешан. Без обзира на састав, бољи смо од свакога за 20 разлике и била би трагедија да се не пласирамо. Мене брине што не знам која је стратегија за Рио. Имаш Теодосића као 'ферари' у тиму, који треба да функционише са 'камионима', као што су Штимац и Бирчевић. Мислим да је морао да зове једног младог играча - Боришу Симанића. А, када је звао Штимца, морао је и Муслија", завршио је разговор за дневни лист"Курир" бивши ас Партизана и репрезентативац Југославије на првенствима Европе 1983. и 1987. (бронза), као и на Универзијади 1987. године (злато).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар