Dovoljan je jedan poziv i Štimac je tu!

"I da sam danas završio sezonu i da mi je Sale u takvoj situaciji rekao da dođem - došao bih, bez ikakvih problema".

Košarka 19.06.2016 | 09:15
Dovoljan je jedan poziv i Štimac je tu!
Potvrdom odsustva Bobana Marjanovića iz kvalifikacija za Rio, reprezentacija Srbije ostala je u utorak nakratko bez jedne centarske opcije.

Selektor Aleksandar Đorđević pozvao je iste večeri dobro poznati broj i čuo očekivan odgovor - "DA".

Vladimir Štimac ekspresno je odgovorio na poziv šefa struke "orlova", odazvao mu se odmah i već dan kasnije zadužio opremu reprezentacije, čiji je godinama jedan od najvernijih vojnika.

I kada je bio u "konačnih 12" i kada se rastajao sa saigračima uoči velikih turnira, centar Zvezde uvek se podređivao reprezentaciji i isticao da će se u svakoj situaciji voditi isključivo interesima ekipe.

Tako je bilo i ovog puta.

"Reprezentacija kao reprezentacija me nije zatekla. Moj stav o njoj svi znaju. Dobio sam poziv juče, ali nije bio problem da joj se odmah priključim. Što se tiče reprezentacije - uvek sam tu, u svakom pogledu i u svakoj situaciji", rekao je Štimac novinarima u hotelu "Kraun Plaza".

Na pitanje da li oseća umor, s obzirom na nedavno završenu sezonu, odgovorio je kratko i odrično.

"Za reprezentaciju nema nikad umora. Glupo je da me bilo ko uopšte pita to, jer je poznato da sam za reprezentaciju uvek spreman. Da sam danas završio sezonu, da mi je Sale rekao da dođem - došao bih i nema nikakvih problema".

Upitan da li je situacija sa Marjanovićem i Nikolom Milutinovim negativno uticala na prvi dan priprema, iskusni centar odgovara da nije na njemu da priča o tome, već da mu je jedini zadatak da se sa saigračima što bolje pripremi za izazove u Kombank areni.

"Pred nama je da se spremamo za Arenu, da budemo spremni i da se nađemo u Riju", poručuje Štimac.

Na pitanje čega bi se odrekao zbog reprezentacije i uspeha na putu za Brazil, osvajač svetskog srebra iz Španije kaže da su svi "orlovi" dolaskom na okupljanje već pokazali da su spremni za žrtvu radi uspeha.

"Atipično je leto. Svi smo tu... Odrekli smo se već dosta stvari, porodice, mnogih stvari, da bismo bili sa reprezentacijom i da bismo uspeli da ostvarimo veliki cilj", podvukao je Štimac.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar