Довољан је један позив и Штимац је ту!

"И да сам данас завршио сезону и да ми је Сале у таквој ситуацији рекао да дођем - дошао бих, без икаквих проблема".

Кошарка 19.06.2016 | 09:15
Довољан је један позив и Штимац је ту!
Потврдом одсуства Бобана Марјановића из квалификација за Рио, репрезентација Србије остала је у уторак накратко без једне центарске опције.

Селектор Александар Ђорђевић позвао је исте вечери добро познати број и чуо очекиван одговор - "ДА".

Владимир Штимац експресно је одговорио на позив шефа струке "орлова", одазвао му се одмах и већ дан касније задужио опрему репрезентације, чији је годинама један од највернијих војника.

И када је био у "коначних 12" и када се растајао са саиграчима уочи великих турнира, центар Звезде увек се подређивао репрезентацији и истицао да ће се у свакој ситуацији водити искључиво интересима екипе.

Тако је било и овог пута.

"Репрезентација као репрезентација ме није затекла. Мој став о њој сви знају. Добио сам позив јуче, али није био проблем да јој се одмах прикључим. Што се тиче репрезентације - увек сам ту, у сваком погледу и у свакој ситуацији", рекао је Штимац новинарима у хотелу "Краун Плаза".

На питање да ли осећа умор, с обзиром на недавно завршену сезону, одговорио је кратко и одрично.

"За репрезентацију нема никад умора. Глупо је да ме било ко уопште пита то, јер је познато да сам за репрезентацију увек спреман. Да сам данас завршио сезону, да ми је Сале рекао да дођем - дошао бих и нема никаквих проблема".

Упитан да ли је ситуација са Марјановићем и Николом Милутиновим негативно утицала на први дан припрема, искусни центар одговара да није на њему да прича о томе, већ да му је једини задатак да се са саиграчима што боље припреми за изазове у Комбанк арени.

"Пред нама је да се спремамо за Арену, да будемо спремни и да се нађемо у Рију", поручује Штимац.

На питање чега би се одрекао због репрезентације и успеха на путу за Бразил, освајач светског сребра из Шпаније каже да су сви "орлови" доласком на окупљање већ показали да су спремни за жртву ради успеха.

"Атипично је лето. Сви смо ту... Одрекли смо се већ доста ствари, породице, многих ствари, да бисмо били са репрезентацијом и да бисмо успели да остваримо велики циљ", подвукао је Штимац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар