"Protest u Prijedoru je jedino rješenje!"

Savez za promjene napominje da je protest u Prijedoru jedino rješenje protiv namjere Vlade da rasproda preostala prirodna bogatstva Republike Srpske. Napominju i da su u Prijedoru osvanuli grafiti sa brutalnim prijetnjama upućenim čelnicima Saveza za promjene.

Republika Srpska 09.06.2016 | 18:14
"Protest u Prijedoru je jedino rješenje!"

Vlast u Srpskoj se ponaša bahato i na neprimjeren način pokušava da proda sva prirodna bogatstva Republike Srpske i protesti su neophodni da bi se to makar u slučaju Rudnika željezne rude "Ljubija" pokušalo spriješiti, kažu u SDS-u. Brutalne prijetnje i poziv na linč čelnika Saveza za promjene, koji su osvanuli na prijedorskim zidovima, pokazuju na koji način razmišlja vlast u Srpskoj, ali neće uplašiti nikoga, kažu u SDS-u.

Vlada hoće da proda udio Srpske u rudnicima "Ljubija", kompaniji bez bilo kakvih referenci, tvrde u SDS-u. U PDP-u kažu, takođe, da su u situaciji u kojoj se Srpska našla sa Rudnicima željezne rude, protesti u Prijedoru za sada jedino rješenje.

Miladin Stanić, poslanik SDS-a, poziva Vladu da konačno kaže da li je za opstanak poljoprivredne proizvodnje u Republici Srpskoj. Sraman je odnos vlasti prema poljoprivrednicima kojima se ne uplaćuju zakonom preuzete obaveze.

Savez za promjene pozvao je Policiju Republike Srpske da utvrdi ko je grafitima prijetio čelnicima Saveza za promjene.

Najavili su i da neće odustati od mirne borbe kojom pokušavaju da spriječe nelogičnu prodaju prirodnih bogatstava Srpske sumnjivim licima.

Protesti su zakazani za danas u 19.00 časova na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru gdje će biti pročitani zahtjevi republičkim vlastima.

 

BN televizija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Milos

09.06.2016 16:37

Cim prijete ubistvom znaci da su cacnuli u debeli kriminal!? Strasno sta radi ova nenarodna vlast!

ODGOVORITE
Name

Marko

09.06.2016 16:42

Pavić je skroz izgubio kompas Udarile mu pare i vlast u glavu, gnjida obična

ODGOVORITE
Name

bole borik

09.06.2016 17:00

Iz ovakvih protesta moze se narod pokrenuti i okrenuti protiv ovih komedijasa.

ODGOVORITE
Name

Aaaaaa...

09.06.2016 17:26

SAMO 1000 OKUPILI...AAAAAAAAA...PROP'O SAVEZ...

ODGOVORITE
Name

nekoIZmase

09.06.2016 17:33

Jedini nacin pokazati nezadovoljstvo,do izbora...a onda dragi moji svi najsmrtonosnije oruzje protiv politicara u ruke,svako ga ima u kuci,knjizari,skoli pijaci,nije ni skupo a zove se olovka,dakle olovku u ruke i pravac glasacko mjesto,mi drzimo njih u svojim rukama a ne oni nas

ODGOVORITE