ABA: Crvena Zvezda - Cedevita, reakcije...

Trener Crvene zvezde dugo je govorio na konferenciji za medije posle dramatične utakmice u "Pioniru". Trener Cedevite Veljko Mršić rekao je da je Crvena zvezda imala više energije u finišu utakmice i srećno došla do pobede. Košarkaš Crvene zvezde Kvinsi Miler rekao je da su crveno-beli posle velike borbe uspeli da savladaju Cedevitu. Centar Cedevite Miro Bilan rekao je posle poraza od Crvene zvezde da je njegov tim trebalo da slavi u regularnom toku.

Košarka 15.03.2016 | 22:20
ABA: Crvena Zvezda - Cedevita, reakcije...

Snažnu poruku poslao je Radonjić posle pobede nad Panatinaikosom:

"U utorak igramo protiv Cedevite, potrebni ste nam, svi kao jedan".

Nije blefirao, nije se radilo o stvaranju alibija – bio je u pravu! Bilo je veoma, veoma teško i završeno pobedom tek posle produžetka.

Nakon što je, poput miliona navijača Crvene zvezde, odahnuo – trener crveno-belih Dejan Radonjić održao je dugu konferenciju za medije...

"U serijama koje se igraju na dve pobede, važnost prvog meča je veća. Generalno kada se igra na nekoliko pobeda, domaćinu prvi meč predstavlja dodatno opterećenje", rekao je Radonjić i konstatovao:

"Moj poziv je bio upravo jer sam bio svestan težine situacije i kvaliteta protivnika. Hvala navijačima, koji su došli, napravili ambijent i konkretno bili uz nas i zajedno uspeli da zajedno odemo iz Pionira".

O utakmici...

"Početak je bio dosta dobar, ali uz probleme sa slobodnim bacanjima, gde je trebalo da bude veća prednost. Mnogo smo grešili u osnovnim stvarima, što nije smelo da se desi. Cedevita je u drugo poluvreme ušla sa razlikom koja za ovakav meč nije mala. Posle smo igrali dobru odbranu, ali je Cedevita iskusno držala situaciju i oni su odbijali naše intervale dobre igre i stizanje rezultata".

Potom...

"U poslednjoj četvrtini je Pulen u jednom trenutku preuzeo odgovornost i fenomenalnim napadačkim talentom proizveo sam situaciju da smo došli do momenta da neizvesnoj završnici imamo slobodno bacanje, promašimo, pa faul, koji je protivniku da omogućnost da dodje do lakih poena i naš koš i branjenje poslednjeg napada, koje je dalo rezultata...", rekao je Radonjić i dodao:

"U produžetku smo bili dobri u oba pravca, napravili smo dobru razliku da nema bojazni u završnici i uz veliko zadovoljstvo svih. Čini mi se da se svi osećaju kao ja srećno, tako mi je izgledalo kada se završila utakmica".

Potom je promenio ton u glasu!

"Sutra se spremamo za Malagu, idemo na težak put posle ovakve utakmice. Možete lako da procenite koliko će biti teško. Protiv Unikahe, ako se ne varam, ona je 12 puta zaredom u Top 16, plus domaći teren, izlaze iz dve pobede", rekao je i konstatovao:

"A, za Zagreb moramo dobro da se spremimo. Cedevita je bila odlična".

Na pitanje koliko su ga uplašile rane tri lične greške Maika Cirbesa i kako komentariše čak 13 promašenih slobodnih bacanja ekipe, rekao je...

"Dva faula je rano napravio, to je bilo ozbiljnije nego treći, jer je u prvoom poluvremenu igrao samo tri-četiri minuta. U nastavku je izneo sve, izdržao do kraja. Imali smo i Terensa sa tri, ali generalno kada se sve to svede na jednu analizu da je tim je bio dobar večeras", rekao je Radonjić.

"Svako je dao manje ili više da bismo poveli u seriji. Izuzetno je teška utakmica, znamo koliko nam je prošle godine bilo teško u polufinalnoj seriji... Ako ćemo da budemo šampioni, dobro je da dobijamo ove utakmice, protiv ovako velikih protivnika", istakao je i dodao:

"A, slobodna bacanja? Treniraćemo!"

O vesti koja je danas prostrujala Beogradom, da je Kvinsi Miler napadnut i povređen u jednom noćnom klubu, uzvratio je retoričkim pitanjem...

"U našem košarkaškom klubu?" i dodao:

"Ne, nego noćnom..."

Posle kratke pauze...

"Ima ko je zadužen da o tim stvarima vodi računa. Ja sam se bavio utakmicom, on je došao spreman i odigrao dobro. Što se tiče terena odradio je dobro, ostalo, zna se ko o tome vodi računa. Ako je napravio neki prekršaj, biće napravljena konkretna analiza, kakva i treba u klubu kakav je Zvezda", rekao je Radonjić, koji je potom upitan da prokomentariše suđenje.

"Verujem da će da budu isti uslovi kao što su bili večeras Cedeviti. Biću jako zadovoljan ako bude tako".

Trener Crvene zvezde prokomentarisao je i težak pad Tarensa Kinzija u produžetku.

Ustao je i nastavio da igra, ali očigledno je bilo da je pad bio bolan.

I to se potvrdilo posle dramatične utakmice, rešene u produžeku. Košarkaš Crvene zvezde Tarens Kinzi u finišu utakmice krenuo je na polaganje, bio izbačen iz ravnoteže i teško pao na levi kuk, samo nekoliko dana nakon što je u meču Evrolige sa Panatinaikosom dobio jak udarac u desni.

"Nadam se da je Tarens dobro...", kratko je prokomentarisao trener Crvene zvezde Dejan Radonjić na konferenciji za novinare posle pobede nad Cedevitom u prvom meču polufinala ABA lige.

Zvezda već u četvrtak kreće na put u Malagu, gde će u petak igrati jako važan meč Top 16 faze Evrolige sa Unikahom.

Zdrav Tarens Kinzi biće veoma potreban Radonjiću i saigračima.

Trener Cedevite Veljko Mršić rekao je da je Crvena zvezda imala više energije u finišu utakmice i srećno došla do pobede

Mršić je istakao i da je njegov tim propustio svoje prilike da dođe do trijumfa.

"Utakmica je bila odlična, sa dve evroligaške ekipe, najbolje u Jadranskoj ligi. Prava poslastica, vođstvo se stalno menjalo tokom utakmice. Imali smo priliku i da pobedimo, ali nismo pogodili otvorene šuteve", rekao je Mršić.

Zvezda je povela protiv Cedevite u polufinalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige, pošto je pobedila u Beogradu 97:88 posle produžetka.

On je rekao da najbolji igrači Cedevite jesu podbacili, ali da ne može da kaže da su bili tragičari.

"Utakmica se ne gubi sa jednim dva šuta. Mi smo je izgubili kada je Zvezda imala tri skoka u napadu zaredom. Nije lako graditi kada Majk Cirbes kampuje sve vreme u reketu i kada smo izgubili četiri lopte zaredom. Na kraju, lopta udje ili ne. To su bili dobri šutevi, koje naši igrači ponekad pogode, nekad ne. Tragičari je preteška reč za ovako dobru utakmicu", rekao je Mršić.

Košarkaš Cedevite Džejms Vajt čestitao je Zvezdi na pobedi.

"Utakmica je bila teška i neizvesna. Čestitao bih Zvezdi, koja je pogađala kada je trebalo. Ponosan sam na svoj tim, borili smo se u ovakvoj atmosferi. Moraćemo da naučimo iz grešaka kako bismo bolji u narednoj utakmici", rekao je Vajt.

Košarkaš Crvene zvezde Kvinsi Miler rekao je da su crveno-beli posle velike borbe uspeli da savladaju Cedevitu.

Zvezda je pobedila sa 97:88 posle produžetka, a upravo je Miler u dodatnih pet minuta sa sedam poena doneo trijumf i vođstvo u polufinalnoj seriji.

„To je bila teška utakmica. Oni su sjajan tim, imaju sjajne igrače, tako da je ovo bila teško izborena pobeda.“

Miler je u finišu regularnog toka promašio nekoliko šuteva, ali je sve nadoknadio u produžetku kada je doneo trijumf Zvezdi.

„Ostao sam samouveren. Promašio sam neke baš otvorene šuteve, to me je iznerviralo, ali sam u produžetku te šuteve pogodio.“

Mnogo promena vođstva i serija viđeno je u Pioniru, a crveno-beli su ipak isplivali kao pobednici.

„Ostali smo koncentrirani. Nismo previše ni leteli ni padali, ostali smo samouveren“, dodao je Miler i pohvalio publiku.

„Obično nisu takvi u ABA ligi, ali bilo je ludo. Veoma su bučni.“

Zvezdu čeka težak raspored, putovanja u Malagu, Zagreb i Krasnodar.

„Moramo da brinemo o telu, da ostanemo mentalno koncentrisani, a to je najteže.“

Miler je i prokomentarisao natpise u medijima da je dobio flašu u glavu i da mu je polomljen zub u jednom beogradskom klubu u subotu.

„Da li izgledam da mi se nešto dogodilo? Da li imam neke ožiljke, da li mi nedostaje zub? U redu sam.“

Centar Cedevite Miro Bilan rekao je posle poraza od Crvene zvezde da je njegov tim trebalo da slavi u regularnom toku.

„Još jedna neizvesna utakmica, mislim da je za gledaoce bilo dosta zanimljivo. Što se nas tiče, mislim da je trebalo da pobedimo u regularnom toku. Jednostavno, u jednom periodu se nismo snašli na njihovu veliku agresivnost na skoku i tu je trebalo da budemo čvršći. Neke stvari nisu ni do nas, ali trebalo je da uzmemo neke lopte i mislim da bi onda dobili“, rekao je Bilan i dodao:

„Pred kraj utakmice smo malo pali sa snagom, nismo više bili tako čvrsti, oni su bili dosta agresivni, malo im je pušteno da guraju na skoku, to su oni dobro iskoristili i to je bilo to.“

Iako je atmosfera u Pioniru bila sjajna, Bilan ne smatra da je publika imala presudan uticaj.

„Mislim da nije previše, možda je njima pomogla u nekim trenucima kada je bilo teško da im da impuls, ali mislim da publika nije ništa odlučivala. Ja se nadam da za nedelju dana možemo da odigramo sličnu utakmicu ako budemo pametni i koncentrisani mislim da ćemo pobediti.“

Naredna utakmica igraće se u utorak u 20.00 u Zagrebu.

Komentari / 0

Ostavite komentar