АБА: Црвена Звезда - Цедевита, реакције...

Тренер Црвене звезде дуго је говорио на конференцији за медије после драматичне утакмице у "Пиониру". Тренер Цедевите Вељко Мршић рекао је да је Црвена звезда имала више енергије у финишу утакмице и срећно дошла до победе. Кошаркаш Црвене звезде Квинси Милер рекао је да су црвено-бели после велике борбе успели да савладају Цедевиту. Центар Цедевите Миро Билан рекао је после пораза од Црвене звезде да је његов тим требало да слави у регуларном току.

Кошарка 15.03.2016 | 22:20
АБА: Црвена Звезда - Цедевита, реакције...

Снажну поруку послао је Радоњић после победе над Панатинаикосом:

"У уторак играмо против Цедевите, потребни сте нам, сви као један".

Није блефирао, није се радило о стварању алибија – био је у праву! Било је веома, веома тешко и завршено победом тек после продужетка.

Након што је, попут милиона навијача Црвене звезде, одахнуо – тренер црвено-белих Дејан Радоњић одржао је дугу конференцију за медије...

"У серијама које се играју на две победе, важност првог меча је већа. Генерално када се игра на неколико победа, домаћину први меч представља додатно оптерећење", рекао је Радоњић и констатовао:

"Мој позив је био управо јер сам био свестан тежине ситуације и квалитета противника. Хвала навијачима, који су дошли, направили амбијент и конкретно били уз нас и заједно успели да заједно одемо из Пионира".

О утакмици...

"Почетак је био доста добар, али уз проблеме са слободним бацањима, где је требало да буде већа предност. Много смо грешили у основним стварима, што није смело да се деси. Цедевита је у друго полувреме ушла са разликом која за овакав меч није мала. После смо играли добру одбрану, али је Цедевита искусно држала ситуацију и они су одбијали наше интервале добре игре и стизање резултата".

Потом...

"У последњој четвртини је Пулен у једном тренутку преузео одговорност и феноменалним нападачким талентом произвео сам ситуацију да смо дошли до момента да неизвесној завршници имамо слободно бацање, промашимо, па фаул, који је противнику да омогућност да додје до лаких поена и наш кош и брањење последњег напада, које је дало резултата...", рекао је Радоњић и додао:

"У продужетку смо били добри у оба правца, направили смо добру разлику да нема бојазни у завршници и уз велико задовољство свих. Чини ми се да се сви осећају као ја срећно, тако ми је изгледало када се завршила утакмица".

Потом је променио тон у гласу!

"Сутра се спремамо за Малагу, идемо на тежак пут после овакве утакмице. Можете лако да процените колико ће бити тешко. Против Уникахе, ако се не варам, она је 12 пута заредом у Топ 16, плус домаћи терен, излазе из две победе", рекао је и констатовао:

"А, за Загреб морамо добро да се спремимо. Цедевита је била одлична".

На питање колико су га уплашиле ране три личне грешке Маика Цирбеса и како коментарише чак 13 промашених слободних бацања екипе, рекао је...

"Два фаула је рано направио, то је било озбиљније него трећи, јер је у првоом полувремену играо само три-четири минута. У наставку је изнео све, издржао до краја. Имали смо и Теренса са три, али генерално када се све то сведе на једну анализу да је тим је био добар вечерас", рекао је Радоњић.

"Свако је дао мање или више да бисмо повели у серији. Изузетно је тешка утакмица, знамо колико нам је прошле године било тешко у полуфиналној серији... Ако ћемо да будемо шампиони, добро је да добијамо ове утакмице, против овако великих противника", истакао је и додао:

"А, слободна бацања? Тренираћемо!"

О вести која је данас прострујала Београдом, да је Квинси Милер нападнут и повређен у једном ноћном клубу, узвратио је реторичким питањем...

"У нашем кошаркашком клубу?" и додао:

"Не, него ноћном..."

После кратке паузе...

"Има ко је задужен да о тим стварима води рачуна. Ја сам се бавио утакмицом, он је дошао спреман и одиграо добро. Што се тиче терена одрадио је добро, остало, зна се ко о томе води рачуна. Ако је направио неки прекршај, биће направљена конкретна анализа, каква и треба у клубу какав је Звезда", рекао је Радоњић, који је потом упитан да прокоментарише суђење.

"Верујем да ће да буду исти услови као што су били вечерас Цедевити. Бићу јако задовољан ако буде тако".

Тренер Црвене звезде прокоментарисао је и тежак пад Таренса Кинзија у продужетку.

Устао је и наставио да игра, али очигледно је било да је пад био болан.

И то се потврдило после драматичне утакмице, решене у продужеку. Кошаркаш Црвене звезде Таренс Кинзи у финишу утакмице кренуо је на полагање, био избачен из равнотеже и тешко пао на леви кук, само неколико дана након што је у мечу Евролиге са Панатинаикосом добио јак ударац у десни.

"Надам се да је Таренс добро...", кратко је прокоментарисао тренер Црвене звезде Дејан Радоњић на конференцији за новинаре после победе над Цедевитом у првом мечу полуфинала АБА лиге.

Звезда већ у четвртак креће на пут у Малагу, где ће у петак играти јако важан меч Топ 16 фазе Евролиге са Уникахом.

Здрав Таренс Кинзи биће веома потребан Радоњићу и саиграчима.

Тренер Цедевите Вељко Мршић рекао је да је Црвена звезда имала више енергије у финишу утакмице и срећно дошла до победе

Мршић је истакао и да је његов тим пропустио своје прилике да дође до тријумфа.

"Утакмица је била одлична, са две евролигашке екипе, најбоље у Јадранској лиги. Права посластица, вођство се стално мењало током утакмице. Имали смо прилику и да победимо, али нисмо погодили отворене шутеве", рекао је Мршић.

Звезда је повела против Цедевите у полуфиналној серији плеј-офа Јадранске лиге, пошто је победила у Београду 97:88 после продужетка.

Он је рекао да најбољи играчи Цедевите јесу подбацили, али да не може да каже да су били трагичари.

"Утакмица се не губи са једним два шута. Ми смо је изгубили када је Звезда имала три скока у нападу заредом. Није лако градити када Мајк Цирбес кампује све време у рекету и када смо изгубили четири лопте заредом. На крају, лопта удје или не. То су били добри шутеви, које наши играчи понекад погоде, некад не. Трагичари је претешка реч за овако добру утакмицу", рекао је Мршић.

Кошаркаш Цедевите Џејмс Вајт честитао је Звезди на победи.

"Утакмица је била тешка и неизвесна. Честитао бих Звезди, која је погађала када је требало. Поносан сам на свој тим, борили смо се у оваквој атмосфери. Мораћемо да научимо из грешака како бисмо бољи у наредној утакмици", рекао је Вајт.

Кошаркаш Црвене звезде Квинси Милер рекао је да су црвено-бели после велике борбе успели да савладају Цедевиту.

Звезда је победила са 97:88 после продужетка, а управо је Милер у додатних пет минута са седам поена донео тријумф и вођство у полуфиналној серији.

„То је била тешка утакмица. Они су сјајан тим, имају сјајне играче, тако да је ово била тешко изборена победа.“

Милер је у финишу регуларног тока промашио неколико шутева, али је све надокнадио у продужетку када је донео тријумф Звезди.

„Остао сам самоуверен. Промашио сам неке баш отворене шутеве, то ме је изнервирало, али сам у продужетку те шутеве погодио.“

Много промена вођства и серија виђено је у Пиониру, а црвено-бели су ипак испливали као победници.

„Остали смо концентрирани. Нисмо превише ни летели ни падали, остали смо самоуверен“, додао је Милер и похвалио публику.

„Обично нису такви у АБА лиги, али било је лудо. Веома су бучни.“

Звезду чека тежак распоред, путовања у Малагу, Загреб и Краснодар.

„Морамо да бринемо о телу, да останемо ментално концентрисани, а то је најтеже.“

Милер је и прокоментарисао натписе у медијима да је добио флашу у главу и да му је поломљен зуб у једном београдском клубу у суботу.

„Да ли изгледам да ми се нешто догодило? Да ли имам неке ожиљке, да ли ми недостаје зуб? У реду сам.“

Центар Цедевите Миро Билан рекао је после пораза од Црвене звезде да је његов тим требало да слави у регуларном току.

„Још једна неизвесна утакмица, мислим да је за гледаоце било доста занимљиво. Што се нас тиче, мислим да је требало да победимо у регуларном току. Једноставно, у једном периоду се нисмо снашли на њихову велику агресивност на скоку и ту је требало да будемо чвршћи. Неке ствари нису ни до нас, али требало је да узмемо неке лопте и мислим да би онда добили“, рекао је Билан и додао:

„Пред крај утакмице смо мало пали са снагом, нисмо више били тако чврсти, они су били доста агресивни, мало им је пуштено да гурају на скоку, то су они добро искористили и то је било то.“

Иако је атмосфера у Пиониру била сјајна, Билан не сматра да је публика имала пресудан утицај.

„Мислим да није превише, можда је њима помогла у неким тренуцима када је било тешко да им да импулс, али мислим да публика није ништа одлучивала. Ја се надам да за недељу дана можемо да одиграмо сличну утакмицу ако будемо паметни и концентрисани мислим да ћемо победити.“

Наредна утакмица играће се у уторак у 20.00 у Загребу.

Коментари / 0

Оставите коментар