Nikolić: Znao sam da nema državnog udara

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da u priču o državnom udaru nije verovao zato što je dobio procenu da takvih opasnosti nema.

Srbija 19.12.2015 | 19:43
Nikolić: Znao sam da nema državnog udara

On je dodao da ni u jednom izveštaju BIA i vojne službe bezbednosti nije bilo ni nagoveštaja da se u Srbiji tako nešto sprema.

"Zašto bi onda trebalo da verujem nečemu što čujem na televiziji ili što pročitam u novinama", rekao je Nikolić za "Politiku".

Nikolić ocenjuje i da je zatočenik uverenja dela javnosti da postoji sukob između njega i premijera Aleksandra Vučića, a smatra i da se u skladu sa tim uverenjem uređuju i neki mediji u našoj zemlji. Kako navodi, jedni po prirodi stvari misle da u takvoj situaciji treba da budu protiv njega, dok drugi misle da, ako takav sukob već postoji, treba da "gurnu" aktivnosti predsednika u senku.

"I to što je predsednik radio nikada ne sme da bude označeno kao nešto što je veoma korisno za Srbiju. Takva je sada situacija u medijima", ocenjuje Nikolić, dodajući da se ovog časa zna da mu se može zameriti ko god hoće.

On smatra i da mnogi u državi ne cene funkciju predsednika, a među njima i Ministarstvo unutrašnjih poslova, i kaže da nije zadovoljan saradnjom sa tim ministarstvom u pogledu obezbeđenja osnovnih sredstava za funkcionisanje predsednika Republike.

Dodaje da automobil koji je nasledio od bivšeg predsednika Borisa Tadića već godinu dana nije u funkciji, te da koristi auto koji je 1998. kupio Slobodan Milošević, ali ističe da za nega nema guma, jer se više ne proizvode te ga koristi samo po gradu.

"A kad krenemo izvan grada, onda više nemamo blindiran auto, idem običnim kolima. Sad pričam svima, pa nek pucaju", kaže Nikolić, napominjući da nije plašljiv, već da samo gleda kakav ko ima odnos prema predsedniku.

Izvor: N1

Komentari / 0

Ostavite komentar