Kup: Partizan prebrodio Voždovac, ali izgubio Vulićevića!

Partizan je dobio Voždovac u osmini finala Kupa sa 0:1, a izgubio Miroslava Vulićevića koji je sredinom prvog poluvremena doživeo jeziv prelom desne ruke.

Fudbal 02.12.2015 | 15:20
Kup: Partizan prebrodio Voždovac, ali izgubio Vulićevića!

Prvo poluvreme: Jeziva povreda Vulićevića i gol Umarua

Utakmica, koju je pratilo svega 500-tinak gledalaca, počela je inicijativom crno-beilh, koji su preko Subića i Umarua pokušali da probiju odbranu rivala. Sa druge strane, Nenad Marinković, koji je pripreme sproveo u klubu iz Humske, istakao se kao najopasniji igrač "zmajeva", čija je odbrana uspevala da izdrži prve nalete rivala.

Kada je o udarcima reč, prvi su ga uputili igrači Voždovca, i to preko Srećkovića, koji je probao da savlada Živka Živkovića sa leve strane, no njegov pokušaj sa 20-ak metara golman Partizana je ukrotio.

U narednom, 10. minutu, uzvratio je i Umaru, čiji je udarac sa ivice kaznenog prostora izblokiran u poslednji čas, a onda je i Ninković oprobao svoj šut, no njegov slobodnjak nije ni najmanje bio precizan. Usledio je potom nešto naizgled mirniji deo igre, jer novih šansi za promenu rezultata nije bilo do 20. minuta. Ono "naizgled", jer su na terenu oba tima prilično borbeno nastupala, a i sa ofanzivnim ambicijama.

Kada šansi već nije bilo, pažnju je, nažalost, privukao jedan nemili događaj: u 24. minutu Vulićević je posle duela sa Pavloićem pao i po svoj prilici slomio desnu ruku. Odmah je odnet sa terena, na nosilima, a saigrači i rivali su šokiranim izrazima lica najbolje posvedočili koliko ih je potreslo viđeno. Vulićević je kolima Hitne pomoći brzo odvezen sa Vračara, a na terenu ga je zamenio Nemanja Petrović.

A baš u trenutku kada je Hitna pomoć napuštala stadion, Partizan je poveo: igrao se 29. minut kada je posle ispucavanja crno-belih loše intervenisala odbrana Vožodvca, na oko 30 metara od svog gola. Lopti je pritrčao Ninković, glavom je gurnuo ispred sebe, a onda sa levog krila - spoljnim delom kopačke uputio centaršut. Na ivici peterca našao se, baš kad treba, Abubakar Umaru, i glavom matirao Miloševića - 0:1.

Drugo poluvreme: Mirno, rutinski

Nije se mnogo menjala slika na terenu ni kada je počeo drugi deo utakmice. Partizan je imao veći posed lopte, imao i više pokušaja da promeni rezultat, no ti šutevi Ninkovića i Babovića nisu bili dovoljno precizni i jaki da bi se mreža zatresla. Isti je bio i epilog udarca Nikole Srećkovića, koji je probao da u 56. minutu, sa distance, matira Živka Živkovića, pa su mreže nastavile da miruju.

Zanimljiv detalj viđen je u 62. minutu, kada je bivši špic Partizana Obiora Odita ušao u igru ne bi li osvežio napade Voždovčana, a navijači crno-belih su ga pozdravili aplauzima. Naravno, daleko veći bili su oni upućeni Saši Iliću, koji je šest minuta kasnije zamenio ne baš primetnog Stefana Babovića.

Ipak, ni osveženi redovi srpskog šampiona nisu ga dovoljno pokrenuli ka dupliranju prednosti, pa su, kako je vreme odmicalo, "zmajevi" ozbiljnije pošli po izjednačenje. Istina, Živko Živković nije imao mnogo posla, ali je sve više domaćih igrača prelazilo na suparničku polovinu, i sve je više bilo situacija kada se lopta nalazila u Partizanovom šesnaestercu.

Sa druge strane, dve jedine prilike, i to ne baš neke naročito velike, imao je Nikola Ninković, koji je najpre šutirao preslabo da bi savladao golmana Voždovca, a drugi put, u 81. minutu, uputio loptu daleko iznad prečke.

Komentari / 0

Ostavite komentar