Куп: Партизан пребродио Вождовац, али изгубио Вулићевића!

Партизан је добио Вождовац у осмини финала Купа са 0:1, а изгубио Мирослава Вулићевића који је средином првог полувремена доживео језив прелом десне руке.

Фудбал 02.12.2015 | 15:20
Куп: Партизан пребродио Вождовац, али изгубио Вулићевића!

Прво полувреме: Језива повреда Вулићевића и гол Умаруа

Утакмица, коју је пратило свега 500-тинак гледалаца, почела је иницијативом црно-беилх, који су преко Субића и Умаруа покушали да пробију одбрану ривала. Са друге стране, Ненад Маринковић, који је припреме спровео у клубу из Хумске, истакао се као најопаснији играч "змајева", чија је одбрана успевала да издржи прве налете ривала.

Када је о ударцима реч, први су га упутили играчи Вождовца, и то преко Срећковића, који је пробао да савлада Живка Живковића са леве стране, но његов покушај са 20-ак метара голман Партизана је укротио.

У наредном, 10. минуту, узвратио је и Умару, чији је ударац са ивице казненог простора изблокиран у последњи час, а онда је и Нинковић опробао свој шут, но његов слободњак није ни најмање био прецизан. Уследио је потом нешто наизглед мирнији део игре, јер нових шанси за промену резултата није било до 20. минута. Оно "наизглед", јер су на терену оба тима прилично борбено наступала, а и са офанзивним амбицијама.

Када шанси већ није било, пажњу је, нажалост, привукао један немили догађај: у 24. минуту Вулићевић је после дуела са Павлоићем пао и по свој прилици сломио десну руку. Одмах је однет са терена, на носилима, а саиграчи и ривали су шокираним изразима лица најбоље посведочили колико их је потресло виђено. Вулићевић је колима Хитне помоћи брзо одвезен са Врачара, а на терену га је заменио Немања Петровић.

А баш у тренутку када је Хитна помоћ напуштала стадион, Партизан је повео: играо се 29. минут када је после испуцавања црно-белих лоше интервенисала одбрана Вожодвца, на око 30 метара од свог гола. Лопти је притрчао Нинковић, главом је гурнуо испред себе, а онда са левог крила - спољним делом копачке упутио центаршут. На ивици петерца нашао се, баш кад треба, Абубакар Умару, и главом матирао Милошевића - 0:1.

Друго полувреме: Мирно, рутински

Није се много мењала слика на терену ни када је почео други део утакмице. Партизан је имао већи посед лопте, имао и више покушаја да промени резултат, но ти шутеви Нинковића и Бабовића нису били довољно прецизни и јаки да би се мрежа затресла. Исти је био и епилог ударца Николе Срећковића, који је пробао да у 56. минуту, са дистанце, матира Живка Живковића, па су мреже наставиле да мирују.

Занимљив детаљ виђен је у 62. минуту, када је бивши шпиц Партизана Обиора Одита ушао у игру не би ли освежио нападе Вождовчана, а навијачи црно-белих су га поздравили аплаузима. Наравно, далеко већи били су они упућени Саши Илићу, који је шест минута касније заменио не баш приметног Стефана Бабовића.

Ипак, ни освежени редови српског шампиона нису га довољно покренули ка дуплирању предности, па су, како је време одмицало, "змајеви" озбиљније пошли по изједначење. Истина, Живко Живковић није имао много посла, али је све више домаћих играча прелазило на супарничку половину, и све је више било ситуација када се лопта налазила у Партизановом шеснаестерцу.

Са друге стране, две једине прилике, и то не баш неке нарочито велике, имао је Никола Нинковић, који је најпре шутирао преслабо да би савладао голмана Вождовца, а други пут, у 81. минуту, упутио лопту далеко изнад пречке.

Коментари / 0

Оставите коментар