NBA: Teletović teško protiv "svojih"!

Mirza Teletović vratio se u Bruklin, gdje je nastupao prethodne tri sezone, ovaj put u dresu Finiksa. Bh. reprezentativac u porazu svog novog tima 91:94 ubacio je 12 poena za nešto više od 19 minuta na terenu.

Košarka 02.12.2015 | 15:00
NBA: Teletović teško protiv "svojih"!

Mirza Teletović vratio se "kući". Njegovi Finiks Sansi gostovali su u Bruklinu u drugom od šest uzastopnih gostovanja, a domaći Netsi nakon velike borbe slavili su 94:91.

Bh. reprezentativac odigrao je solidan meč, postigao 12 poena za nešto više od 19 minuta provedenih na terenu, a sve poene ubacio je van linije 6.75. Teletović je pogodio četiri trojke iz devet pokušaja, a uz to imao i pet uhvaćenih lopti ispod svog obruča.

"Nakon nešto sporijeg starta sezone, prouzrokovanog bolešću tokom predsezone, Mirza igra sve bolje", izjavio je nakon meča trener Finiksa Džef Hornasek.

Veliki problem košarkašima oba tima stvarao je klizav teren, pa se tako upravo Teletović okliznuo i pao u posljednjem napadu.

Brendon Najt dodao je loptu Teletoviću iz auta, bh. košarkaš mu je vratio. Najt je u posljednjim sekundama pokušao šutem za tri poena da izjednači rezultat, ali se spetljao. U odlučujućoj četvrtini gosti su imali i devet poena prednosti, ali je Bruklin uspio da preokrene i dođe do trijumfa.

"Momci su izgledali kao da su proklizavali cijelo veče. Erik Bledsou okliznuo se dva puta, Pi Džej Taker takođe", dodao je Hornasek.

Upravo je Najt sa 26 poena bio najefikasniji igrač susreta, dok je domaće do trijumfa predvodio Bruk Lopez, koji je ubacio 23 poena.

Finiksu je ovo bio deseti poraz u 18 mečeva, a u noći između srijede i četvrtka očekuje ih duel sa Detroitom.

Komentari / 0

Ostavite komentar