NBA - video: Siksersi konačno pobijedili, Bjelica podbacio!

Protekle noći u NBA ligi je odigrano šest utakmica, a veče je obeležila prva pobeda Filadelfija 76ersa ove sezone, nad Los Anđeles Lejkersima sa 103:91.

Košarka 02.12.2015 | 14:20
NBA - video: Siksersi konačno pobijedili, Bjelica podbacio!

Od srpskih košarkaša, na terenu se našao samo Nemanja Bjelica, čiji Minesota Timbervulvsi su poraženi od Orlando Medžika sa 93:96.

U derbiju večeri, Vašington Vizardsi su dobili Kavalirse u Klivlendu sa 97:85, a u ostalim utakmicama trijumfe su upisali Bruklin Netsi, Memfis Grizlisi i Dalas Maveriksi.

Netsi su bili bolji od Finiks Sansa asa 94:91, Grizlisi su pobedili Nju Orleans Pelikanse na gostovanju sa 113:104, dok su Maveriksi slavili protiv Portland Trejl-Blejzersa sa 115:112.

76ersi su u noći između utorka i srede prekinuli niz od 28 uzastopnih poraza koji je započet još prošle sezone, od kojih je 18 bilo iz ove. Domaći tim je odigrao najbolju utakmicu sezone, a Lejkersi predvođeni Kobijem Brajantom nisu imali rešenje za takvu igru, i to baš na njegovom poslednjem meču u Filadelfiji.

Svi u redovima Siksersa su se potrudili da se Brajant oseća kao kod kuće, na kraju čak i porazom, pošto Lejkersi ne briljiraju od početka ove sezone. Domaći tim je do prvenca predvodio Robert Kovingtona sa 23 poena i pet skokova, Džerami Grant je imao 14 poena i sedam skokova, dok je Nerlens Noel dodao isti broj poena, uz devet skokova.

Kod Lejkersa, Brajant je utakmicu završio sa 20 poena i pet skokova, Džordan Klarkson je imao 19 poena i pet skokova, a Džulijus Rendl 12 poena i 11 skokova.

Bjelica je protekle noći na terenu proveo 24 minuta i za to vreme je upisao tri poena, osam skokova, dve asistencije i jednu ukradenu loptu. Međutim, njegovi Vulvsi su doživeli deseti poraz ove sezone, pošto su se gosti iz Orlanda probudili u samom finišu utakmice i došli do četvrte pobede zaredom.

Nikola Vučević je bio najbolji kod Medžika sa 18 poena i 12 skokova, Endru Nikolson je dodao 14 poena i šest skokova, a Elfrid Pejton 14 poena, osam skokova i pet asistencija. Kod Vulvsa, Endru Vigins je upisao 27 poena, dok je Kevin Martin utakmicu završio sa 16.

Vizardsi su naneli prvi poraz Kavalirsima ove sezone na domaćem terenu posebno zahvaljujući Džonu Volu, koji je odigrao odličnu utakmicu. Vol je imao 35 poena i deset asistencija, a veliku pomoć pružio mu je Bredli Bil, koji je dodao 18 poena, devet skokova i šest asistencija. Zapažen je bio i Marcin Gortat sa 15 poena i 11 skokova, dok se kod Kavalirsa istakao Lebron Džejms sa 24 poena i 13 skokova.

Jednu od najboljih igara u noći između utorka i srede imao je Mark Gasol, koji je sa 38 poena, 13 skokova i šest asistencija bio najzaslužniji za pobedu Grizlisa nad Pelikansima. Zak Rendolf je dodao 14 poena i šest skokova, dok su po 13 poena upisali Kortni Li i Met Barns. Kod Pelinaksa, Tajrik Evans je imao 20 poena, deset asistencija i pet skokova, a Entoni Dejvis 17 poena i 14 skokova.

Netsi su protekle noći upisali četvrtu pobedu zaredom na svom terenu, a petu ukupno ove sezone. Do nje ih je predvodio Bruk Lopes sa 23 poena i šest skokova, dok su po 11 poena dodali Džeret Džek, Vejn Elington i Šejn Larkin. Na drugoj strani, Brendon Najt je upisao 26 poena i sedam skokova, Erik Bledso je imao 17 poena i sedam asistencija, a Eleks Len četiri poena manje, uz 14 skokova.

Duel Blejzersa i Maveriksa u Portlandu rešen je tek posle produžetka, a gosti iz Dalasa su u njemu došli do 11. pobede. Sjajan u redovima Teksašana bio je Deron Vilijams sa 30 poena, osam asistencija i šest skokova, Dirk Novicki je dodao 28 poena, a Zaza Pačulija 14 poena i 21 skok. U domaćem, timu, Damijen Lilard je utakmicu završio sa 25 poena, deset asistencija i osam skokova, dok je Mejers Lionard imao 23 poena i sedam skokova.

Rezultati utakmica od utorka:
Klivlend Kavalirs – Vašington Vizards 85:97
Filadelfija 76ers – Los Anđeles Lejkers 103:91
Bruklin Nets – Finiks Sans 94:91
Minesota Timbervulvs – Orlando Medžik 93:96
Nju Orleans Pelikans – Memfis Grizlis 104:113
Portland Trejl-Blejzers – Dalas Maveriks 112:115

Komentari / 0

Ostavite komentar