НБА - видео: Сиксерси коначно побиједили, Бјелица подбацио!

Протекле ноћи у НБА лиги је одиграно шест утакмица, а вече је обележила прва победа Филаделфија 76ерса ове сезоне, над Лос Анђелес Лејкерсима са 103:91.

Кошарка 02.12.2015 | 14:20
НБА - видео: Сиксерси коначно побиједили, Бјелица подбацио!

Од српских кошаркаша, на терену се нашао само Немања Бјелица, чији Минесота Тимбервулвси су поражени од Орландо Меџика са 93:96.

У дербију вечери, Вашингтон Визардси су добили Кавалирсе у Кливленду са 97:85, а у осталим утакмицама тријумфе су уписали Бруклин Нетси, Мемфис Гризлиси и Далас Маверикси.

Нетси су били бољи од Финикс Санса аса 94:91, Гризлиси су победили Њу Орлеанс Пеликансе на гостовању са 113:104, док су Маверикси славили против Портланд Трејл-Блејзерса са 115:112.

76ерси су у ноћи између уторка и среде прекинули низ од 28 узастопних пораза који је започет још прошле сезоне, од којих је 18 било из ове. Домаћи тим је одиграо најбољу утакмицу сезоне, а Лејкерси предвођени Кобијем Брајантом нису имали решење за такву игру, и то баш на његовом последњем мечу у Филаделфији.

Сви у редовима Сиксерса су се потрудили да се Брајант осећа као код куће, на крају чак и поразом, пошто Лејкерси не бриљирају од почетка ове сезоне. Домаћи тим је до првенца предводио Роберт Ковингтона са 23 поена и пет скокова, Џерами Грант је имао 14 поена и седам скокова, док је Нерленс Ноел додао исти број поена, уз девет скокова.

Код Лејкерса, Брајант је утакмицу завршио са 20 поена и пет скокова, Џордан Кларксон је имао 19 поена и пет скокова, а Џулијус Рендл 12 поена и 11 скокова.

Бјелица је протекле ноћи на терену провео 24 минута и за то време је уписао три поена, осам скокова, две асистенције и једну украдену лопту. Међутим, његови Вулвси су доживели десети пораз ове сезоне, пошто су се гости из Орланда пробудили у самом финишу утакмице и дошли до четврте победе заредом.

Никола Вучевић је био најбољи код Меџика са 18 поена и 12 скокова, Ендру Николсон је додао 14 поена и шест скокова, а Елфрид Пејтон 14 поена, осам скокова и пет асистенција. Код Вулвса, Ендру Вигинс је уписао 27 поена, док је Кевин Мартин утакмицу завршио са 16.

Визардси су нанели први пораз Кавалирсима ове сезоне на домаћем терену посебно захваљујући Џону Волу, који је одиграо одличну утакмицу. Вол је имао 35 поена и десет асистенција, а велику помоћ пружио му је Бредли Бил, који је додао 18 поена, девет скокова и шест асистенција. Запажен је био и Марцин Гортат са 15 поена и 11 скокова, док се код Кавалирса истакао Леброн Џејмс са 24 поена и 13 скокова.

Једну од најбољих игара у ноћи између уторка и среде имао је Марк Гасол, који је са 38 поена, 13 скокова и шест асистенција био најзаслужнији за победу Гризлиса над Пеликансима. Зак Рендолф је додао 14 поена и шест скокова, док су по 13 поена уписали Кортни Ли и Мет Барнс. Код Пелинакса, Тајрик Еванс је имао 20 поена, десет асистенција и пет скокова, а Ентони Дејвис 17 поена и 14 скокова.

Нетси су протекле ноћи уписали четврту победу заредом на свом терену, а пету укупно ове сезоне. До ње их је предводио Брук Лопес са 23 поена и шест скокова, док су по 11 поена додали Џерет Џек, Вејн Елингтон и Шејн Ларкин. На другој страни, Брендон Најт је уписао 26 поена и седам скокова, Ерик Бледсо је имао 17 поена и седам асистенција, а Елекс Лен четири поена мање, уз 14 скокова.

Дуел Блејзерса и Маверикса у Портланду решен је тек после продужетка, а гости из Даласа су у њему дошли до 11. победе. Сјајан у редовима Тексашана био је Дерон Вилијамс са 30 поена, осам асистенција и шест скокова, Дирк Новицки је додао 28 поена, а Заза Пачулија 14 поена и 21 скок. У домаћем, тиму, Дамијен Лилард је утакмицу завршио са 25 поена, десет асистенција и осам скокова, док је Мејерс Лионард имао 23 поена и седам скокова.

Резултати утакмица од уторка:
Кливленд Кавалирс – Вашингтон Визардс 85:97
Филаделфија 76ерс – Лос Анђелес Лејкерс 103:91
Бруклин Нетс – Финикс Санс 94:91
Минесота Тимбервулвс – Орландо Меџик 93:96
Њу Орлеанс Пеликанс – Мемфис Гризлис 104:113
Портланд Трејл-Блејзерс – Далас Маверикс 112:115

Коментари / 0

Оставите коментар