Pola Redklif oslobođena optužbi za doping!

Međunarodna atletska federacija i Antidoping agencija Ujedinjenog kraljevstva objavili su da je Pola Redklif oslobođena optužbi za doping.

Ostali sportovi 02.12.2015 | 10:20
Pola Redklif oslobođena optužbi za doping!

Proteklog leta, britanski “Sandej Tajms” i nemačka televizija “ARD” objavile su informacije da je 5.000 atletičara između 2001. i 2012. godine imalo abnormalne testove krvi koji ukazuju na doping.

Iako lista tih sportista nije objavljena, Redklifova je pre nekoliko meseci otkrila da je njeno ime na njoj, ali je negirala doping. Od tada, morala je da odgovara pred Parlamentom, da bi Međunarodna atletska federacija u petak objavila da su optužbe bile posledica lošeg interpretiranja podataka.

“Osećam veliko olakšanje, ovo nije ni trbealo da se desi. Razlog zašto sam se oglasila je želja da zaštitim sebe i svoje ime. Bilo mi je bitno da zauzmem stav jer sam znala da postoje i drugi nevini sportisti. Očigledno je da je moj ugled pretrpeo štetu, ali je isti slučaj i sa reputacijom sporta. Možda ljudi misle da to sada nije bitno, ali meni jeste važno jer su to bili napadi na moj integritet i kredibilitet”, istakla je Redklifova.

Redklifova se smatra jednom od najboljih maratonki na svetu i trenutno je svetska rekorderka u toj disciplini, u vremenu od 2:15.25 sata. Po tri puta je trijumfovala na maratonima u Londonu i Njujorku, kao i jednom u Čikagu.

Komentari / 0

Ostavite komentar