Пола Редклиф ослобођена оптужби за допинг!

Међународна атлетска федерација и Антидопинг агенција Уједињеног краљевства објавили су да је Пола Редклиф ослобођена оптужби за допинг.

Остали спортови 02.12.2015 | 10:20
Пола Редклиф ослобођена оптужби за допинг!

Протеклог лета, британски “Сандеј Тајмс” и немачка телевизија “АРД” објавиле су информације да је 5.000 атлетичара између 2001. и 2012. године имало абнормалне тестове крви који указују на допинг.

Иако листа тих спортиста није објављена, Редклифова је пре неколико месеци открила да је њено име на њој, али је негирала допинг. Од тада, морала је да одговара пред Парламентом, да би Међународна атлетска федерација у петак објавила да су оптужбе биле последица лошег интерпретирања података.

“Осећам велико олакшање, ово није ни трбеало да се деси. Разлог зашто сам се огласила је жеља да заштитим себе и своје име. Било ми је битно да заузмем став јер сам знала да постоје и други невини спортисти. Очигледно је да је мој углед претрпео штету, али је исти случај и са репутацијом спорта. Можда људи мисле да то сада није битно, али мени јесте важно јер су то били напади на мој интегритет и кредибилитет”, истакла је Редклифова.

Редклифова се сматра једном од најбољих маратонки на свету и тренутно је светска рекордерка у тој дисциплини, у времену од 2:15.25 сата. По три пута је тријумфовала на маратонима у Лондону и Њујорку, као и једном у Чикагу.

Коментари / 0

Оставите коментар