Selektor Irske: Agresivno od starta!

Reprezentacija Republike Irske stigla je juče u popodnevnim satima u Zenicu, gdje su se smjestili u hotel, nakon čega je uslijedila konferencija za medije i posljednji trening pred susret protiv selekcije Bosne i Hercegovine.

Fudbal 13.11.2015 | 11:20
Selektor Irske: Agresivno od starta!

Selektor reprezentacije Irske, Martin O' Nil rekao je da očekuje tešku utakmicu od velike važnosti.

"Nadam se da će biti živa atmosfera na stadionu iako nisam stigao da stadion pogledam. Za nas je ovo bitna utakmica, ali smo spremni, imamo neke igrače koji neće igrati, ali takav je sport. Spremni smo za sutrašnji meč i sjajnu atmosferu. Nema najboljeg načina da se pobijedi, mi samo moramo dati sve od sebe da pobijedimo", rekao je O' Nil.

Za Edina Džeku je dodao kako je vrlo važan igrač u dobroj formi, koji je izostao s nekih utakmica, ali i da je kapiten BiH težak protivnik i, iako je jako dobar, nije jedini na kojeg se moraju fokusirati.

"Moraćemo da se prilagođavamo, jer nam fale igrači i imamo određeni koncept koji želimo pratiti. Moramo pobijediti i borićemo se, jer nemamo šta da izgubimo. Mentalna i fizička spremno je bitna i, iako imamo i mlade i stare igrače, spremni smo. Bilo bi odlično da ostvarimo pobjedu i da idemo u Francusku. Priča se čitavu sedmicu o igračima koji će nam faliti, a znali smo i prije nego smo se okupili da će neki nedostajati. Jaki smo, u to sam siguran i za dvije sedmice neće biti ni bitno da li je neko bio povrijeđen i da li je igrao ili nije", izjavio je O'Nil. Napomenuo je da se kao nacija nadaju uspjehu, ali da neće praviti velike kalkulacije.

Fudbaler reprezentacije Irske, Ričard Kioh rekao je da se golovima sutra u Zenici.

"Za nas je bitno da pobijedimo i nadamo se da ćemo postići pogotke što je izazov. Suprotstavićemo se Bosni i Hercegovini najbolje što možemo i vidjećemo šta će se desiti".

Reprezentacija Irske je večeras na stadionu "Bilino polje" održala posljednji trening pred susret s Bosnom i Hercegovinom u Zenici, koji se igra u petak, 13. novembra. Revanš meč u okviru baraža je 16. novembra na stadionu "Aviva" u Dablinu.

Komentari / 0

Ostavite komentar