Kremlj: Neosnovane optužbe za doping!

Kremlj je odbacio optužbe Svetske antidoping agencije (WADA) o postojanju sistemskog dopinga u toj zemlji, kao i da je država znala za to.

Ostali sportovi 11.11.2015 | 15:40
Kremlj: Neosnovane optužbe za doping!

“Teško je prihvatiti ove optužbe bez dokaza, one su prilično neosnovane”, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

WADA je u ponedeljak preporučila suspenziju Atletske federacije Rusije sa svih velikih takmičenja, zbog raširenosti dopinga u toj zemlji, kao i zatvaranje laboratorija u toj zemlji.

WADA je ispitala optužbe da su ruski atletičari potplaćivali sopstvene zvaničnike da im nabavljaju zabranjene supstance i lažiraju rezultate testova. U izveštaju te organizacije se navodi da je bilo i korupcije u Međunarodnoj atletskoj federaciji (IAAF) koja je omogućila da sve to prođe nekažnjeno.

Takođe se navodi da je IAAF sistemskim propustima sprečio efikasni antidoping program, a dodaje se da su Olimpijske igre u Londonu 2012. godine sabotirane time što IAAF i Atletska federacija Rusije nisu reagovali na ruske atletičare za koje se sumnjalo da su dopingovani.

Predsednik Svetske atletske federacije (IAAF) Sebastijan Kou potom je izjavio da je šokiran i zatražio je od Ruske federacije da do kraja nedelje dostavi detaljan izveštaj o svim optužbama.

Komentari / 0

Ostavite komentar