Кремљ: Неосноване оптужбе за допинг!

Кремљ је одбацио оптужбе Светске антидопинг агенције (WАДА) о постојању системског допинга у тој земљи, као и да је држава знала за то.

Остали спортови 11.11.2015 | 15:40
Кремљ: Неосноване оптужбе за допинг!

“Тешко је прихватити ове оптужбе без доказа, оне су прилично неосноване”, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

WАДА је у понедељак препоручила суспензију Атлетске федерације Русије са свих великих такмичења, због раширености допинга у тој земљи, као и затварање лабораторија у тој земљи.

WАДА је испитала оптужбе да су руски атлетичари потплаћивали сопствене званичнике да им набављају забрањене супстанце и лажирају резултате тестова. У извештају те организације се наводи да је било и корупције у Међународној атлетској федерацији (ИААФ) која је омогућила да све то прође некажњено.

Такође се наводи да је ИААФ системским пропустима спречио ефикасни антидопинг програм, а додаје се да су Олимпијске игре у Лондону 2012. године саботиране тиме што ИААФ и Атлетска федерација Русије нису реаговали на руске атлетичаре за које се сумњало да су допинговани.

Председник Светске атлетске федерације (ИААФ) Себастијан Коу потом је изјавио да је шокиран и затражио је од Руске федерације да до краја недеље достави детаљан извештај о свим оптужбама.

Коментари / 0

Оставите коментар