Pomoć za porodice sa problemom steriliteta

Opština Nevesinje ove godine izdvojila je 15.000 KM za pomoć porodicama koje imaju problem sa sterilitetom.

Republika Srpska 30.10.2015 | 15:46
Pomoć za porodice sa problemom steriliteta

Zahvaljujući tim sredstvima bračni parovi sa područja opštine Nevesinje dobili su još jednu šansu da pokušaju da riješe svoj životni problem, saopšteno je iz trebinjskog Udruženja porodica sa problemom steriliteta "Bebe".

Opština Nevesinje je treća lokalna zajednica u istočnoj Hercegovini, poslije Trebinja i Bileće, koja izdvaja novac iz budžeta za vantjelesnu oplodnju.

"Nadamo se da će se zajedničkoj borbi sa sterilitetom pridružiti i ostale opštine istočne Hercegovine jer ako nema beba neće biti ni Hercegovine", navode u Udruženju "Bebe".

Udruženje, koje je osnovano prije pet godina, prvo je ovakvog tipa u BiH, ali i u okruženju i djeluje na teritoriji istočne Hercegovine.

Na početku osnivanja bila su četiri bračna para, a tenutno ih ima više od 150. Od osnivanja, Udruženje je "dobilo" pedesetak beba.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

30.10.2015 17:00

Општине Невесиње, Требиње и Билећ које издвајају новчана средства за ван телесну оплодњу таквим својим поступком хуман гест чине достојан сваког поштовања али би оне у борби против беле куге могле учинити много више ако би хтјели Бога и СРБства ради да забране на подручју својих општина ЧЕДОМОРСТВО или АБОРТУС који треба дозволити само као легално средство прекида трудноће ако је угрожен живот мајке.

ODGOVORITE