Помоћ за породице са проблемом стерилитета

Општина Невесиње ове године издвојила је 15.000 КМ за помоћ породицама које имају проблем са стерилитетом.

Република Српска 30.10.2015 | 15:46
Помоћ за породице са проблемом стерилитета

Захваљујући тим средствима брачни парови са подручја општине Невесиње добили су још једну шансу да покушају да ријеше свој животни проблем, саопштено је из требињског Удружења породица са проблемом стерилитета "Бебе".

Општина Невесиње је трећа локална заједница у источној Херцеговини, послије Требиња и Билеће, која издваја новац из буџета за вантјелесну оплодњу.

"Надамо се да ће се заједничкој борби са стерилитетом придружити и остале општине источне Херцеговине јер ако нема беба неће бити ни Херцеговине", наводе у Удружењу "Бебе".

Удружење, које је основано прије пет година, прво је оваквог типа у БиХ, али и у окружењу и дјелује на територији источне Херцеговине.

На почетку оснивања била су четири брачна пара, а тенутно их има више од 150. Од оснивања, Удружење је "добило" педесетак беба.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

30.10.2015 17:00

Општине Невесиње, Требиње и Билећ које издвајају новчана средства за ван телесну оплодњу таквим својим поступком хуман гест чине достојан сваког поштовања али би оне у борби против беле куге могле учинити много више ако би хтјели Бога и СРБства ради да забране на подручју својих општина ЧЕДОМОРСТВО или АБОРТУС који треба дозволити само као легално средство прекида трудноће ако је угрожен живот мајке.

ОДГОВОРИТЕ