Нови Град: Одржан меморијални турнир ,,Драган Јелисавац"

На теренима испред подручне школе „Бранко Ћопић“ у насељу Ћеле код Новог Града одржан је меморијални турнир у малом фудбалу „Драган Јелисавац“.

Република Српска 16.06.2024 | 21:52
Нови Град: Одржан меморијални турнир ,,Драган Јелисавац"

Овај спортски догађај одржава се у знак сјећања на трагично страдалог младића Драгана Јелисавца из овог новоградског насеља.Мјештане Ћела, Агића, Јапре, Рујишке, Крупе на Уни и других сусједних села новоградске регије али и шире потресла је 21.јануара 2019. године вијест да је Драган Јелисавац двадесетрогодишњи младић из Ћела трагично страдао у бијелом свијету радећи грађевинске радове како би обезбиједио егзистенцију за себе и своју породицу.

У намјери да се успомена на друга сачува од заборава, његови пријатељи дружина „Малог Раја“ одлучили су организовати меморијални турнир са циљем очувања лика и дјела како су рекли,  младића који је био за примјер многима.

На овогодишњем меморијалном турниру који је одржан на спортским теренима испред подручне школе „Бранко Ћопић“ у Ћелама код Новог Града окупило се 11 екипа које су на почетку турнира,  минутом ћутања одали почаст за страдалог младића.

" Прошло је већ доста времена од како те нема и даље нам је то болна тема... Кад нека наша пјесма крене, у нама душа вене. Вољели би да заједно запјевамо к'о прије и да се опет весели и пије" -  порука је која је исписана на мајицама које су симболично носили играчи и учесници овог турнира.

У знак вјечне успомене на Драгана Јелисавца, свједочи и мурал са његовим ликом који је осликан на зиду друштвеног дома у овом новоградском насељу.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар