Novi Grad: Održan memorijalni turnir ,,Dragan Jelisavac"

Na terenima ispred područne škole „Branko Ćopić“ u naselju Ćele kod Novog Grada održan je memorijalni turnir u malom fudbalu „Dragan Jelisavac“.

Republika Srpska 16.06.2024 | 21:52
Novi Grad: Održan memorijalni turnir ,,Dragan Jelisavac"

Ovaj sportski događaj održava se u znak sjećanja na tragično stradalog mladića Dragana Jelisavca iz ovog novogradskog naselja.Mještane Ćela, Agića, Japre, Rujiške, Krupe na Uni i drugih susjednih sela novogradske regije ali i šire potresla je 21.januara 2019. godine vijest da je Dragan Jelisavac dvadesetrogodišnji mladić iz Ćela tragično stradao u bijelom svijetu radeći građevinske radove kako bi obezbijedio egzistenciju za sebe i svoju porodicu.

U namjeri da se uspomena na druga sačuva od zaborava, njegovi prijatelji družina „Malog Raja“ odlučili su organizovati memorijalni turnir sa ciljem očuvanja lika i djela kako su rekli,  mladića koji je bio za primjer mnogima.

Na ovogodišnjem memorijalnom turniru koji je održan na sportskim terenima ispred područne škole „Branko Ćopić“ u Ćelama kod Novog Grada okupilo se 11 ekipa koje su na početku turnira,  minutom ćutanja odali počast za stradalog mladića.

" Prošlo je već dosta vremena od kako te nema i dalje nam je to bolna tema... Kad neka naša pjesma krene, u nama duša vene. Voljeli bi da zajedno zapjevamo k'o prije i da se opet veseli i pije" -  poruka je koja je ispisana na majicama koje su simbolično nosili igrači i učesnici ovog turnira.

U znak vječne uspomene na Dragana Jelisavca, svjedoči i mural sa njegovim likom koji je oslikan na zidu društvenog doma u ovom novogradskom naselju.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar