Limun protiv bolova

Limun je višestruko korisna namirnica koju uvek treba imati u kući. Smanjuje stres, usporava starenje, čisti organizam, ublažava glavobolju...

Zdravlje 15.08.2015 | 10:25
Limun protiv bolova

Bogat vitaminom C, limun je višestruko korisna namirnica koju uvek treba imati u kući. Dokazano je da smanjuje stres i usporava starenje, savršeno čisti organizam, ublažava glavobolju, čuva vitku liniju. I to nije sve.

Pitate se kako da očuvate vitku liniju? Jednostavno, popijte svakog jutra sveže ceđeni sok od limuna pomešan sa dve izmiksane jabuke i više nećete imati problema sa viškom kilograma.

A ako vas posle dugog hodanja bole noge, protrljajte tabane sa pola limuna i rešićete problem. Svežina limunovog soka smanjiće osećaj bola, pročistiti stopala i ubrzati cirkulaciju.

Boli vas glava? Natopite dve komprese sokom od limuna, stavite ih na čelo i slepoočnice. Posle kraćeg vremena simptomi glavobolje biće blaži, a ubrzo će i potpuno nestati.

Limun je delotvoran i protiv stresa. Njegov miris blagotvorno utiče na rad mozga, pospešuje koncentraciju, ublažava stres i depresiju. Da biste se osećali opuštenije, dovoljno je staviti nekoliko kapi esencijalnog ulja limuna na vatu i da ovaj miris udišete nekoliko minuta.

Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar