Лимун против болова

Лимун је вишеструко корисна намирница коју увек треба имати у кући. Смањује стрес, успорава старење, чисти организам, ублажава главобољу...

Здравље 15.08.2015 | 10:25
Лимун против болова

Богат витамином Ц, лимун је вишеструко корисна намирница коју увек треба имати у кући. Доказано је да смањује стрес и успорава старење, савршено чисти организам, ублажава главобољу, чува витку линију. И то није све.

Питате се како да очувате витку линију? Једноставно, попијте сваког јутра свеже цеђени сок од лимуна помешан са две измиксане јабуке и више нећете имати проблема са вишком килограма.

А ако вас после дугог ходања боле ноге, протрљајте табане са пола лимуна и решићете проблем. Свежина лимуновог сока смањиће осећај бола, прочистити стопала и убрзати циркулацију.

Боли вас глава? Натопите две компресе соком од лимуна, ставите их на чело и слепоочнице. После краћег времена симптоми главобоље биће блажи, а убрзо ће и потпуно нестати.

Лимун је делотворан и против стреса. Његов мирис благотворно утиче на рад мозга, поспешује концентрацију, ублажава стрес и депресију. Да бисте се осећали опуштеније, довољно је ставити неколико капи есенцијалног уља лимуна на вату и да овај мирис удишете неколико минута.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар