Vimbldon - Gaske: Mogu i protiv Novaka!

Francuski teniser Rišar Gaske rekao je da mora da misli da može da pobedi Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona da bi imao šansu da to i uradi.

Tenis 09.07.2015 | 22:40
Vimbldon - Gaske: Mogu i protiv Novaka!

Gaske je napravio veliko iznenađenje eliminisavši Švajcarca Stanislasa Vavrinku u četvrtfinalu trećeg Gren slema sezone, posle velike borbe u pet setova, sa 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9. Duel sa Đokovićem ga očekuje u petak, a srpski teniser je imao znatno lakši posao, pošto je protiv Marina Čilića iz Hrvatske slavio sa 6:4, 6:4, 6:4.

„Moram da odigram dobro, da pokušam da budem agresivan. Igrali smo u Parizu, i tada sam pokušavao da kontrolišem igru. Naravno, on je odigrao mnogo bolje od mene, a ja nisam ni osvojio mnogo gemova u tom duelu. Ne sećam se rezultata, ali je to bio težak poraz“, rekao je Gaske.

Đoković je na Rolan Garosu protiv Gaskea slavio sa 6:1, 6:2, 6:3, a trenutno vodi sa 11-1 u pobedama u međusobnim susretima. Francuz je svoj jedini trijumf nad prvim reketom sveta ostvario 2007. godine, na Masters kupu u Šangaju.

„Želim da uživam, da pokušam da odigram bolje nego u Parizu. Važno je za mene da mislim da mogu da pobedim, to je najvažnije. Moram da izađem na teren i mislim da mogu da pobedim, to mi je potrebno na mentalnom planu da bih mogao da pobedim“, naglasio je Gaske.

U prethodnim polufinalima Gren slemova, Gaske je igrao sa Rodžerom Federerom, pa sa Rafaelom Nadalom i na red je sada došao Đoković, za kojeg Francuz kaže da je favorit.

„Sjajno je sastati se sa takvim igračem u polufinalu Gren slema. Želim da uživam u trenutku i pokušam da prođem u finale, naravno. Novak je favorit i svi to znaju. Ali, ja želim da iskoristim svoju šansu i videćemo šta će se desiti“, istakao je Francuz.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

realan

09.07.2015 20:45

mozes li bas bogati

ODGOVORITE