Вимблдон - Гаске: Могу и против Новака!

Француски тенисер Ришар Гаске рекао је да мора да мисли да може да победи Новака Ђоковића у полуфиналу Вимблдона да би имао шансу да то и уради.

Тенис 09.07.2015 | 22:40
Вимблдон - Гаске: Могу и против Новака!

Гаске је направио велико изненађење елиминисавши Швајцарца Станисласа Вавринку у четвртфиналу трећег Грен слема сезоне, после велике борбе у пет сетова, са 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9. Дуел са Ђоковићем га очекује у петак, а српски тенисер је имао знатно лакши посао, пошто је против Марина Чилића из Хрватске славио са 6:4, 6:4, 6:4.

„Морам да одиграм добро, да покушам да будем агресиван. Играли смо у Паризу, и тада сам покушавао да контролишем игру. Наравно, он је одиграо много боље од мене, а ја нисам ни освојио много гемова у том дуелу. Не сећам се резултата, али је то био тежак пораз“, рекао је Гаске.

Ђоковић је на Ролан Гаросу против Гаскеа славио са 6:1, 6:2, 6:3, а тренутно води са 11-1 у победама у међусобним сусретима. Француз је свој једини тријумф над првим рекетом света остварио 2007. године, на Мастерс купу у Шангају.

„Желим да уживам, да покушам да одиграм боље него у Паризу. Важно је за мене да мислим да могу да победим, то је најважније. Морам да изађем на терен и мислим да могу да победим, то ми је потребно на менталном плану да бих могао да победим“, нагласио је Гаске.

У претходним полуфиналима Грен слемова, Гаске је играо са Роџером Федерером, па са Рафаелом Надалом и на ред је сада дошао Ђоковић, за којег Француз каже да је фаворит.

„Сјајно је састати се са таквим играчем у полуфиналу Грен слема. Желим да уживам у тренутку и покушам да прођем у финале, наравно. Новак је фаворит и сви то знају. Али, ја желим да искористим своју шансу и видећемо шта ће се десити“, истакао је Француз.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

реалан

09.07.2015 20:45

мозес ли бас богати

ОДГОВОРИТЕ