"Bosnaplod" na licitaciji

Brčanska Fabrika za preradu voća "Bosnaplod", koja je u stečaju, naći će se 29. januara na licitacionoj prodaji, i to peti put, rekao je danas stečajni upravnik Stojan Jović.

Republika Srpska 15.01.2015 | 16:30
"Bosnaplod" na licitaciji

Procijenjena vrijednost ove fabrike je 29.739.927 KM, a početna licitaciona cijena, prema danas raspisanom javnom oglasu, iznosi osam miliona KM.

"U imovini koja je na prodaju su voćni zasadi na 127 hektara, objekti sa prerađivačkom i rashladno-skladišnom opremom i inventar, koji predstavljaju zaokruženu funkcionalnu cjelinu sa kojom budući vlasnik može u potpunosti da obavlja proizvodnju i preradu", napomenuo je Jović.

Prema njegovim riječima, stav svih učesnika u stečajnom postupku je da se "Bosnaplod" proda kao pravno lice sa imovinom, uz obavezu kupca da najmanje pet godina održi registrovanu osnovnu djelatnost.

"Eventualni kupac nema ugovornih obaveza prema radnicima, već samo obavezu da plati dostignutu kupoprodajnu cijenu i da obezbijedi organizovanje izvođenja i obavljanja osnovne djelatnosti ovog preduzeća u periodu od pet godina", rekao je Jović.

U "Bosnaplodu" je trenutno zaposleno 15 radnika na održavanju proizvodnih kapaciteta, obezbjeđenju imovine, te u administraciji.

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

MILOŠ

15.01.2015 15:56

A Sindikat samo šuti. ČUJ KUPAC NEMA OBAVEZU DA PRIMI RADNIKE. Ovakav Sindikat nema niko, ALI BAŠ NIKO NA SVETU.

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

15.01.2015 17:45

Sve je davno izlicitirano. Da je narod valjao, ne bi bilo.

ODGOVORITE
Name

tesko

15.01.2015 19:46

Procjenjena vrijednost blizu 30 miliona KM, ko je radio procjenu? Sumnjam da ce se prodati i ovaj put, cak i za 8 miliona i jednu marku. Nesto vrijedi onoliko koliko je neko spreman da to plati ako taj neko uopste postoji.

ODGOVORITE