"Боснаплод" на лицитацији

Брчанска Фабрика за прераду воћа "Боснаплод", која је у стечају, наћи ће се 29. јануара на лицитационој продаји, и то пети пут, рекао је данас стечајни управник Стојан Јовић.

Република Српска 15.01.2015 | 16:30
"Боснаплод" на лицитацији

Процијењена вриједност ове фабрике је 29.739.927 КМ, а почетна лицитациона цијена, према данас расписаном јавном огласу, износи осам милиона КМ.

"У имовини која је на продају су воћни засади на 127 хектара, објекти са прерађивачком и расхладно-складишном опремом и инвентар, који представљају заокружену функционалну цјелину са којом будући власник може у потпуности да обавља производњу и прераду", напоменуо је Јовић.

Према његовим ријечима, став свих учесника у стечајном поступку је да се "Боснаплод" прода као правно лице са имовином, уз обавезу купца да најмање пет година одржи регистровану основну дјелатност.

"Евентуални купац нема уговорних обавеза према радницима, већ само обавезу да плати достигнуту купопродајну цијену и да обезбиједи организовање извођења и обављања основне дјелатности овог предузећа у периоду од пет година", рекао је Јовић.

У "Боснаплоду" је тренутно запослено 15 радника на одржавању производних капацитета, обезбјеђењу имовине, те у администрацији.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МИЛОШ

15.01.2015 15:56

А Синдикат само шути. ЧУЈ КУПАЦ НЕМА ОБАВЕЗУ ДА ПРИМИ РАДНИКЕ. Овакав Синдикат нема нико, АЛИ БАШ НИКО НА СВЕТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

15.01.2015 17:45

Све је давно излицитирано. Да је народ ваљао, не би било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

теско

15.01.2015 19:46

Процјењена вриједност близу 30 милиона КМ, ко је радио процјену? Сумњам да це се продати и овај пут, цак и за 8 милиона и једну марку. Несто вриједи онолико колико је неко спреман да то плати ако тај неко уопсте постоји.

ОДГОВОРИТЕ