Smijenjen direktor Bobar osiguranja

Agencija za osiguranje Republike Srpske oduzela je saglasnost Veroljubu Janjičiću za obavljanje funkcije direktora Bobar osiguranja Bijeljina i naložila upravi da na tu poziciju imenuje drugu osobu, saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

Republika Srpska 15.01.2015 | 15:44
Smijenjen direktor Bobar osiguranja

Za imenovanje direktora društva za osiguranje potrebna je saglasnost Agencije, povlačenjem prethodno date saglasnosti imenovanom direktoru automatski prestaje mandat.

Prema “Pravilniku o davanju i oduzimanju saglasnosti licima na značajnom položaju u društvu za osiguranje” lice kome je oduzeta saglasnost ne može obavljati funkciju lica na značajnom položaju.

Rješenje o oduzimanju saglasnosti Janjičiću doneseno je prije nekoliko dana, a uprava Bobar osiguranja dobila je rok da na tu poziciju imenuje drugo osobu, za koju je takođe, potrebno dobiti saglasnost Agencije.

Razlog za povlačenje saglasnosti je, kako saznaje CAPITAL, ne postupanje po nalozima Agencije.

Agencija za osiguranje Republike Srpske je početkom decembra provela vanredni, pooštreni nadzor u Bobar osiguranju. Formiran je poseban tim koji proveo nadzor i podnio izvještaj Agenciji.

U Bobar osiguranju rekli su nam da je „gospodin Janjičić na putu i da više informacija možemo dobiti tek u ponedjeljak“.

Oduzimanje saglasnosti

Po članu 8. Pravilnika, Agencija ima pravo oduzeti datu saglasnost u tri slučaja: kada je saglasnost data na osnovu neistinitih i netačnih podataka, kada lice prestane da ispunjava uslove predviđene zakonima i Pravilnikom, te kada ne izvršava svoje obaveze utvrđene zakonima iz oblasti osiguranja.

Saglasnost direktoru može biti oduzeta ukoliko društvo za osiguranje: ne postupi po nalogu za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti, ako društvo ne sprovede mjere nadzora propisane Zakonom o društvima za osiguranje, te ukoliko društvo ne postupa u skladu sa obavezom blagovremenog i istinitog izvještavanja, odnosno obavještavanja Agencije i poslije pismenog upozorenja Agencije ili ako na bilo koji način ometa vršenje nadzora na poslovanjem društva za osiguranje.

Izvor: Capital.ba

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Milos

15.01.2015 14:58

Sta sve rade ovi Dodikovi? Bato da ustane iz groba ne bi vjerovao sta su mu "prijatelji" uradili!?

ODGOVORITE
Name

Batin saradnik

15.01.2015 15:32

Prijatelj moze samo da te izda,a neprijatelj samo da te ubije .U slucaju Bobar prvo su reagovali neprijatelji pa tek onda prijatelji ali kako ja vidim isti su oni. Ali obecao covjek na sahrano da ce pomoci!?

ODGOVORITE
Name

SIMO STRUDLA

15.01.2015 15:47

EVO JA PREDLAZEM BAJU ZA DIREKTORA A KONCITU ZA SEKRETARICU.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

15.01.2015 15:51

A šta da kaže na silne komentare na portalu u zadnja 2 mjeseca?Od SPASIOCA,DOBROČINITELJA do KRIMINALCA.

ODGOVORITE
Name

PROPAST

15.01.2015 16:05

BOBAR BANKA PROPALA UGASENA, BOBAR AUTOSEMBERIJA PROPALA UGASENA - LJUDIMA JADNE PLATE OSTALI DUZNI, A I BOBAR OSIGURANJE CE NAJDALJE JOS 2 MJESECA DO MARTA.. CAO "KOMPANIJO"

ODGOVORITE
Name

stop

15.01.2015 16:08

Ovo je ne vjerovatno sta se desi sa Kompanijom Bobar.Čovjek obeco da ce pomoći sa suzama u ocima,i pomože da sve ode do vraga.

ODGOVORITE
Name

Pravda

15.01.2015 16:39

Ispada da je Bobar kompanija najgora od svih. Baja ih potapa, jasno je ....

ODGOVORITE
Name

Bijeljinac

15.01.2015 16:41

Gospodin Janjicic je na skijanju u Bugarskoj, moze biti da ce se oglasiti po povratku, a radnici su "nasankani".

ODGOVORITE
Name

Snsd

15.01.2015 17:50

E Sefe, malo li je, sram te bilo, nece in tvoja do zore, sta uradi crni Milorade, Bobar kompanija je bila ponos I snaga Republike Srpske. Ne damo se mi tako lako semberci.

ODGOVORITE
Name

Sds

15.01.2015 21:22

Eto vam Milovanovic placko ,placko plako sa Dodikom na grobu ,,,,gamad On u grobu a ONI na funkciji kukace im majka a sve Bobar finansirao otimali

ODGOVORITE
Name

rot

16.01.2015 08:04

A ko oduzima licence direktorima agencija? Da su oni savjesno radili izbjeglo bi se mnogo veće štete Bobaru. Već viđeno...

ODGOVORITE