Смијењен директор Бобар осигурања

Агенција за осигурање Републике Српске одузела је сагласност Верољубу Јањичићу за обављање функције директора Бобар осигурања Бијељина и наложила управи да на ту позицију именује другу особу, сазнаје пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Република Српска 15.01.2015 | 15:44
Смијењен директор Бобар осигурања

За именовање директора друштва за осигурање потребна је сагласност Агенције, повлачењем претходно дате сагласности именованом директору аутоматски престаје мандат.

Према “Правилнику о давању и одузимању сагласности лицима на значајном положају у друштву за осигурање” лице коме је одузета сагласност не може обављати функцију лица на значајном положају.

Рјешење о одузимању сагласности Јањичићу донесено је прије неколико дана, а управа Бобар осигурања добила је рок да на ту позицију именује друго особу, за коју је такође, потребно добити сагласност Агенције.

Разлог за повлачење сагласности је, како сазнаје ЦАПИТАЛ, не поступање по налозима Агенције.

Агенција за осигурање Републике Српске је почетком децембра провела ванредни, пооштрени надзор у Бобар осигурању. Формиран је посебан тим који провео надзор и поднио извјештај Агенцији.

У Бобар осигурању рекли су нам да је „господин Јањичић на путу и да више информација можемо добити тек у понедјељак“.

Одузимање сагласности

По члану 8. Правилника, Агенција има право одузети дату сагласност у три случаја: када је сагласност дата на основу неистинитих и нетачних података, када лице престане да испуњава услове предвиђене законима и Правилником, те када не извршава своје обавезе утврђене законима из области осигурања.

Сагласност директору може бити одузета уколико друштво за осигурање: не поступи по налогу за отклањање утврђених незаконитости и неправилности, ако друштво не спроведе мјере надзора прописане Законом о друштвима за осигурање, те уколико друштво не поступа у складу са обавезом благовременог и истинитог извјештавања, односно обавјештавања Агенције и послије писменог упозорења Агенције или ако на било који начин омета вршење надзора на пословањем друштва за осигурање.

Извор: Цапитал.ба

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Милос

15.01.2015 14:58

Ста све раде ови Додикови? Бато да устане из гроба не би вјеровао ста су му "пријатељи" урадили!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батин сарадник

15.01.2015 15:32

Пријатељ мозе само да те изда,а непријатељ само да те убије .У слуцају Бобар прво су реаговали непријатељи па тек онда пријатељи али како ја видим исти су они. Али обецао цовјек на сахрано да це помоци!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИМО СТРУДЛА

15.01.2015 15:47

ЕВО ЈА ПРЕДЛАЗЕМ БАЈУ ЗА ДИРЕКТОРА А КОНЦИТУ ЗА СЕКРЕТАРИЦУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

15.01.2015 15:51

А шта да каже на силне коментаре на порталу у задња 2 мјесеца?Од СПАСИОЦА,ДОБРОЧИНИТЕЉА до КРИМИНАЛЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРОПАСТ

15.01.2015 16:05

БОБАР БАНКА ПРОПАЛА УГАСЕНА, БОБАР АУТОСЕМБЕРИЈА ПРОПАЛА УГАСЕНА - ЉУДИМА ЈАДНЕ ПЛАТЕ ОСТАЛИ ДУЗНИ, А И БОБАР ОСИГУРАЊЕ ЦЕ НАЈДАЉЕ ЈОС 2 МЈЕСЕЦА ДО МАРТА.. ЦАО "КОМПАНИЈО"

ОДГОВОРИТЕ
Name

стоп

15.01.2015 16:08

Ово је не вјероватно ста се деси са Компанијом Бобар.Човјек обецо да це помоћи са сузама у оцима,и поможе да све оде до врага.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

15.01.2015 16:39

Испада да је Бобар компанија најгора од свих. Баја их потапа, јасно је ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељинац

15.01.2015 16:41

Господин Јањициц је на скијању у Бугарској, мозе бити да це се огласити по повратку, а радници су "насанкани".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снсд

15.01.2015 17:50

Е Сефе, мало ли је, срам те било, неце ин твоја до зоре, ста уради црни Милораде, Бобар компанија је била понос И снага Републике Српске. Не дамо се ми тако лако семберци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сдс

15.01.2015 21:22

Ето вам Миловановиц плацко ,плацко плако са Додиком на гробу ,,,,гамад Он у гробу а ОНИ на функцији кукаце им мајка а све Бобар финансирао отимали

ОДГОВОРИТЕ
Name

рот

16.01.2015 08:04

А ко одузима лиценце директорима агенција? Да су они савјесно радили избјегло би се много веће штете Бобару. Већ виђено...

ОДГОВОРИТЕ